Wie is de ideale aanvoerder voor Feyenoord?

Wie is de ideale aanvoerder voor Feyenoord?

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Vitesse (2-5) gaf Arne Slot aan dat Justin Bijlow liever geen vaste aanvoerder wil zijn van Feyenoord. ''Er komt meer bij kijken dan alleen de band dragen en de een vindt dat prettiger dan de ander.'' De doelman was vorig seizoen nog de tweede aanvoerder, maar ziet dat dit jaar dus niet meer zitten.

Tegen Vitesse was Gernot Trauner de aanvoerder, maar Slot gaf aan dat de precieze verhoudingen duidelijk zullen worden als de selectie helemaal compleet is. Wie is de ideale aanvoerder voor Feyenoord?

Trauner
De Oostenrijkse verdediger is een zeer betrouwbare speler en zal door Slot als één van de eersten op het wedstrijdformulier worden gezet. Dat Trauner in Arnhem de aanvoerdersband droeg was dan ook niet onlogisch. De verdediger zal ook dit seizoen weer weinig wedstrijden missen en is dus een interessante optie voor Slot om aan te wijzen als aanvoerder.

Kökcü
De middenvelder heeft de directie van Feyenoord deze week naar verluidt laten weten dit seizoen bij de Rotterdammers te willen blijven. Kökcü ervaart sinds de komst van Quinten Timber en Sebastian Szymański veel concurrentie op het middenveld, maar zal dit jaar weer veel wedstrijden gaan spelen. De aanvoerdersband om de arm van de Turks international zal ook zijn marktwaarde goed doen. Daarnaast komt Kökcü uit de eigen jeugd en speelt hij al jaren in het eerste van Feyenoord.

Aursnes
Slot gaf vrijdagmiddag aan dat Benfica en Feyenoord niet meer praten over een transfer van Aursnes, maar voegde daar meteen aan toe dat er niets zo veranderlijk is als voetbal. De Noor kan - als hij blijft - ook dit seizoen weer op een basisplaats rekenen en is vrijwel altijd fit en beschikbaar. Daarnaast staat hij op een belangrijke positie op het veld, waardoor hij makkelijk leiding kan geven aan zijn medespelers.

Geertruida
Ook Geertruida komt uit de eigen jeugd en beleefde vorig seizoen zijn grote doorbaak in De Kuip. Geertruida kan als rechtsback, centrale verdediger en als verdedigende middenvelder uit de voeten en weet als geen ander waar Feyenoord voor staat. De jeugdexponent hoopt dit seizoen zijn debuut te maken in de hoofdmacht van het Nederlands elftal en een rol als aanvoerder zou de kans op een uitnodiging vergroten. Daarnaast gaat ook de marktwaarde van Geertruida omhoog bij de aanvoerdersband om zijn arm.

Toornstra

De middenvelder was vorig seizoen de eerste aanvoerder van Feyenoord, maar begon door zijn reserverol niet altijd in de basis. Toornstra gaat alweer zijn negende seizoen in bij Feyenoord en wordt geroemd om zijn multifunctionaliteit en inzet. Slot vond het vorig seizoen alleen onhandig als de aanvoerder veranderde bij een wissel. ''Dan was iedereen drukker met die band bezig, dan met voetballen.''

Wie is de ideale aanvoerder voor Feyenoord?
Lees meer over
Jens Toornstra Lutsharel Geertruida Orkun Kökcü Gernot Trauner Fredrik Aursnes
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties