Perez looft én bekritiseert Slot: "Dat heeft hij niet nodig"

Perez looft én bekritiseert Slot: "Dat heeft hij niet nodig"

Trainer Arne Slot liet zich in de media diverse keren enthousiast uit over de succesvolle week van Feyenoord. Iets te vaak, zo oordeelde analist Kenneth Pérez daarover in Dit Was Het Weekend. Hij onderschreef hoe knap de prestaties van Slot met zijn ploeg zijn, maar vond dat Slot zelf zich bescheidener had kunnen opstellen.

"Goh, wat heeft Arne Slot zichzelf veel veren in zijn reet geduwd deze week", begon Pérez in het praatprogramma van ESPN. Hij wees op hoe Slot het overwinteren in de Europa League 'bijna gelijkwaardig' noemde aan het bereiken van de Conference League-finale. Dat vond de Deen een vreemde uitspraak. "Dit is toch niet groter dan de Conference League-finale?"

Maar het benoemen dat het twintig jaar geleden was dat Feyenoord voor het laatst bij de laatste zestien van de Europa League (toen UEFA Cup) zat, vond Pérez onnodig. "Ik weet niet wat hem drijft. Hij hoeft dat zelf niet te benadrukken, dat wordt al genoeg door andere mensen gedaan. Hij wil overal steun vandaan krijgen. Maar hij doet het geweldig, hij heeft dat echt niet nodig."

Kampioenschap
Toch was ook Pérez zelf lovend over Slot. "Er zijn twee topclubs met nieuwe trainers, waarvan we nog moeten zien hoe goed ze zijn. Bij Feyenoord is veel hetzelfde gebleven - niet qua spelers, dat hebben we ook al vaak gehoord", sneerde hij tussendoor. "Maar hij is de stabiele factor en heeft bewezen dat hij een heel goede trainer is. Hij is het pluspunt waardoor Feyenoord dit seizoen echt om het kampioenschap mee kan doen."

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties