Slot neemt het op voor Bijlow: "Nooit ver onder zijn niveau"

Slot neemt het op voor Bijlow: "Nooit ver onder zijn niveau"

Justin Bijlow krijgt zoals vanouds weer veel lof voor zijn recente optredens. Eerder dit seizoen was dat minder vanzelfsprekend, toen hij in de media veel kritiek kreeg en zelfs niet werd opgeroepen voor Oranje. Zijn trainer Arne Slot vindt achteraf dat de kritiek destijds is doorgeslagen.

"Ik heb Justin nooit vier of vijf blunders zien maken", zei Slot tegenover De Telegraaf. "Hij is ook nooit ver onder zijn niveau terecht gekomen. Iedereen vergeet dat hij het seizoen begon met een jeugdelftal van 17- en 18-jarigen voor zijn neus, waarmee hij met 7-0 verloor van Kopenhagen. Daarna is het nooit rustig geweest in de laatste linie. We hadden daar steeds andere spelers staan. Al die wisselingen komen een keeper niet ten goede. En in de periode dat hij niet werd opgeroepen, was ik als coach nog steeds hartstikke tevreden over hem."

WK
Overigens wilde Slot zich niet wagen aan een oproep tot bondscoach Louis van Gaal om Bijlow mee te nemen naar het WK. Hij denkt dat het pushen van zijn eigen doelman misschien eerder averechts zou kunnen werken. Wel klinkt in de media steeds nadrukkelijker de roep om Bijlow op z'n minst mee te nemen, en het liefst ook als eerste keeper.

De Telegraaf zelf zag in de aanwezigheid van Oranje-keeperstrainer Frans Hoek in Volendam een voorbode. "Een partijtje in Volendam, de hekkensluiter van de Eredivisie, kan vanzelfsprekend nooit bepalend zijn of iemand meegaat naar het WK. De aanwezigheid van Hoek lijkt meer een formaliteit en een voorbode van zijn uitverkiezing eind deze week." Vrijdag wordt de definitieve WK-selectie bekend.

Lees meer over
Justin Bijlow Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties