Mossou springt in de bres: ''Dat zou een regelrechte blunder zijn''

Mossou springt in de bres: ''Dat zou een regelrechte blunder zijn''

Sjoerd Mossou is in zijn column in het Algemeen Dagblad kritisch op Frans Hoek. De columnist vindt dat de keeperstrainer van het Nederlands elftal er een chaotisch selectiebeleid op na houdt en zou het een grote blunder vinden als Justin Bijlow niet mee gaat naar het WK in Qatar.

''Hoek wil dat we keepers voortaan 'goalplayers' gaan noemen'', begint Mossou in zijn column. ''Op zich al best gek, maar wat zorgelijker is: de Nederlandse keepershiërarchie is zelden zo’n chaos geweest als nu. Louis van Gaal vaart nog altijd blind op hem, maar inmiddels wordt het dringend tijd om Hoek te overrulen. Zoals de kaarten er nu voor liggen, gaat Bijlow namelijk niet mee naar het WK in Qatar. Jasper Cillessen, Mark Flekken en ook Andries Noppert hebben alle drie een voorsprong op de keeper van Feyenoord.''

Daar begrijpt Mossou helemaal niets van. Bijlow keepte een geweldige wedstrijd tegen Lazio (1-0) en lijkt van alle Nederlandse keepers het beste in vorm. ''Dat Bijlow grofweg een week voor vertrek nog altijd achterop ligt bij de kopgroep, begint steeds vreemder te worden. Juist voor een bondscoach en keepersgoeroe die steeds kijkt naar de vorm van de dag. Donderdagavond was Bijlow nog de beste man van het veld in de cruciale Europa League-wedstrijd tegen Lazio. De Feyenoord-doelman keept alweer maanden op zijn oude niveau.''

De columnist zegt dat Hoek niet overtuigd is van Bijlow. Zo zou de keeperstrainer de doelman te wild vinden uitkomen, 'grillig' in de coaching en positioneel niet altijd sterk vinden. ''Dit gaat om een plek in de WK-selectie, om het heden én om de nabije toekomst. Over zes weken is het woord alweer aan Ronald Koeman, de bondscoach die Bijlow voor honderd procent zeker weer gaat uitnodigen voor Oranje.'' De oud-trainer van Feyenoord volgt Van Gaal na het WK in Qatar op als bondscoach.

Mossou spreekt van een regelrechte blunder als Bijlow niet met Oranje op het vliegtuig stapt richting Qatar. ''Je hoeft geen keepologie gestudeerd te hebben om te zien dat Justin Bijlow van alle jonge Nederlandse keepers het meeste toekomstperspectief heeft. Als Frans Hoek hem nu passeert, maakt hij zichzelf belangrijker dan die toekomst. Om in keeperstermen te blijven: het zou een regelrechte blunder zijn.'' Van Gaal maakt volgende week vrijdag de definitieve WK-selectie bekend.

Lees meer over
Justin Bijlow
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties