Ochtendjournaal: Zó talentvol, maar tot zijn eigen frustratie zo kwetsbaar

Ochtendjournaal: Zó talentvol, maar tot zijn eigen frustratie zo kwetsbaar

Feyenoord won zondagmiddag in Alkmaar met 0-1 van AZ. Het waren drie belangrijke punten in de strijd op plek 2, waardoor de Alkmaarders voorlopig uit zicht zijn. Toch ging het in de ochtendkranten vooral over het grootste smetje op de zege: het uitvallen van doelman Justin Bijlow.

'Drama', luidde de kop op de voorpagina van het Algemeen Dagblad, met daarbij een foto van Bijlow in tranen. "Zijn tranen getuigden van verdriet, misschien ook van pijn. Gevoelens van woede en teleurstelling wisselden elkaar af", schreef de krant. "Door zijn hoofd moet zijn geschoten: mis ik nu wéér de grote wedstrijden? De bekerwedstrijd tegen AZ, de Europese topduels met AS Roma, het EK met Oranje? We weten het nog niet. De kuitblessure kan meevallen, maar juist in de maand dat bondscoach Ronald Koeman zijn keuzes gaat maken, is Bijlow niet beschikbaar."

"In de harde voetbalwereld gaat het al heel snel weer over de vervanging, normaal gesproken in goede handen bij de Duitser Timon Wellenreuther. De toetsenbordridders buitelden ook meteen weer over elkaar heen om hun teleurstelling uit te drukken op social media, waar Bijlow als een man van glas werd neergezet." Toch is er ook hoop voor de doelman en is het EK nog zeker niet uitgesloten. "Een voorzichtige eerste indicatie die gisteravond doorsijpelde vanuit de Kuip: minstens zes weken eruit."

Kwetsbaar
Ook De Telegraaf had vooral aandacht voor de blessure van Bijlow. "Zó talentvol, maar tot zijn eigen frustratie zo kwetsbaar. De statistiek die hij met zich meedraagt, is er eentje die de 26-jarige sluitpost in de bloei van zijn loopbaan werkelijk verafschuwt. Sinds zijn debuut in 2018 heeft hij 120 wedstrijden níét gespeeld", schreef het dagblad. "Menig blessure, of het nu door een botsing of een gek moment op de training kwam, wierp hem vaak maanden op een zijspoor."

Lees meer over
Justin Bijlow
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties