Nelson: "Ben echt onder de indruk geraakt van Feyenoord"

Nelson: "Ben echt onder de indruk geraakt van Feyenoord"

Reiss Nelson is inmiddels enkele maanden speler van Feyenoord en heeft zijn eerste wedstrijden erop zitten. De club bevalt de gehuurde Engelsman tot nu erg goed. Hij vertelt erover in de nieuwe Hand in Hand.

"In de maanden dat ik hier ben, ben ik echt onder de indruk geraakt van Feyenoord", vertelde Nelson. Hij blikte onder meer terug op de 1-0 overwinning op AZ, waarbij hij de beslissende assist leverde. "Ik kende de naam Feyenoord natuurlijk toen ik naar De Kuip kwam, en ik wist ook dat de wedstrijd tegen AZ enigszins beladen was. Ik vond het fantastisch om in te vallen in een bomvol stadion met een geweldige sfeer. Toen Dessers scoorde, werden we allemaal gek."

Nelson wordt gehuurd van Arsenal, waar hij sinds zijn zevende de jeugdopleiding heeft doorlopen. "Als ik het Engelse voetbal vergelijk met het Nederlandse, zie ik dat het in Engeland meer om lopen en snel schakelen gaat. Het tempo van de wedstrijden ligt hoger. Hier gaat het wat meer om tactiek, merk ik." De aanvaller speelde tussendoor ook al bij Hoffenheim in de Bundesliga, waar hij onder meer samenwerkte met huidig Bayern München-trainer Julian Nagelsmann. "Hij gaf aan hoe ik moest vrijlopen, hoe ik moest aannemen en wat ik in bepaalde situaties het best kon doen. Net als nu bij Feyenoord eigenlijk."

In Nederland vermaakt Nelson zich goed. Hij woont in Rotterdam samen met zijn broer, die tussen Engeland en Nederland pendelt, en ziet ook enkele teamgenoten geregeld buiten het voetbal om. "Met Marcus Pedersen en Fredrik Aursnes spreek ik geregeld af om wat te gaan eten. Het is belangrijk dat je als voetballer je weg vindt in het buitenland. We willen allemaal graag slagen bij Feyenoord en ondersteunen elkaar waar het kan. De sfeer in de selectie is hartstikke goed."

Leden van FSV De Feijenoorder ontvangen het magazine Hand in Hand automatisch. Ook Hand in Hand ontvangen? Klik hier en sluit je aan bij de officiële Feyenoord supportersvereniging.

Lees meer over
Reiss Nelson
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties