Mooie woorden Slot over Geertruida: "Je ziet echt dat het hem wat doet"

Mooie woorden Slot over Geertruida: "Je ziet echt dat het hem wat doet"

Nu aanvoerder Orkun Kökcü tegen zijn vijfde gele kaart is aangelopen, moet Arne Slot puzzelen voor de topper tegen AZ. Een optie die hij in ieder geval al lijkt uit te sluiten, is om Lutsharel Geertruida door te schuiven naar het middenveld. De trainer is namelijk zeer te spreken over zijn optredens als vervanger van Gernot Trauner.

"Dat is niet de optie die het eerste door mijn hoofd schoot", zei Slot over het schuiven met de verdediger. "Ik vind dat Lutsharel uitstekend speelt als rechter centrale verdediger, zoals ik hem ook uitstekend vond als rechtsback. Hij geeft ons heel veel rust in de opbouw. Het gemak waarmee hij langs spelers loopt... Op de eerste tien minuten na was de opbouw van ons tegen Heerenveen uitstekend - ook mede dankzij Timon Wellenreuther trouwens", werd hij geciteerd door Voetbal International.

Vergelijking met Trauner
Een exacte kopie van Trauner is Geertruida zeker niet. "Ze zijn niet dezelfde types. Gernot is misschien wat kopsterker, maar Lutsharel is wat comfortabeler aan de bal. Met name bij het indribbelen. Je kan ze niet echt vergelijken. Maar het zijn voor Feyenoord beiden goede verdedigers."

Trots om het shirt te dragen
Ook de mentaliteit van Geertruida is volgens Slot prijzenswaardig. "Lutsharel is trots om het Feyenoord-shirt te dragen en heel betrokken bij het resultaat, zeker nu hij in het centrum staat. Je ziet echt dat het hem wat doet. Die trots om het shirt te dragen is altijd nog wat extremer bij spelers uit de eigen jeugd. Hij is een opgewekte jongen, maar bovenal een goede speler."

Lees meer over
Lutsharel Geertruida Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties