Ochtendjournaal: Positieve vibe Gimenez komt uitermate gelegen

Ochtendjournaal: Positieve vibe Gimenez komt uitermate gelegen

Feyenoord sleepte zondagmiddag drie punten uit het vuur tijdens het bezoek aan sc Heerenveen. De Rotterdammers bleven daarmee aan kop en gaan in die rol de kraker van volgende week, thuis tegen AZ tegemoet. In de ochtendkranten werd maandag alvast vooruitgeblikt, waarin natuurlijk vooral ook de schorsing van aanvoerder Orkun Kökcü ter sprake kwam.

'Vinkje erbij, maar ook schorsing', kopte het Algemeen Dagblad, doelend op enerzijds de driepunter van Feyenoord en anderzijds de vijfde gele kaart voor Kökcü. De krant stelde dat de club het in de wedstrijd zelf op de openingsfase na niet 'echt benauwd' kreeg. "Nadat de Rotterdammers die fase hadden overleefd en zelf tweemaal genadeloos wisten toe te slaan, bleven ze eigenlijk zonder al te veel kunst- en vliegwerk overeind in het Abe Lenstra Stadion."

Zo is de landstitel voor Feyenoord weer een klein stapje dichterbij gekomen. "Al valt er voor Arne Slot en zijn spelers ook iets voor te zeggen om de kraker tegen AZ nog even af te wachten. Niet omdat de ploeg uit Alkmaar opeens een niet te nemen horde zou zijn, maar wel omdat Slot flink zal moeten puzzelen. Gernot Trauner, Sebastian Szymanski, Justin Bijlow en Patrik Wålemark zaten al in de lappenmand en aanvoerder Kökcü zal geschorst moeten toekijken."

Santiago Gimenez
Daartegenover is een positieve ontwikkeling dat spits Santiago Gimenez - ook in Heerenveen weer trefzeker - zijn plek in Rotterdam helemaal gevonden lijkt te hebben. "Die positieve vibe van de spits komt uitermate gelegen in een periode dat de ene na de andere tegenvaller is geïncasseerd in de selectie van Feyenoord", schreef De Telegraaf. "Zijn fraaie goal zal bijdragen aan meer speelminuten in de zinderende slotmaanden van dit seizoen. Tegen AZ, weet hij, wacht een nieuwe topwedstrijd. Gimenez vindt die juist de mooiste en hunkert al naar de zaterdagavond."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties