Van Hanegem: ''Ik vond Feyenoord tegen Heerenveen heel matig''

Van Hanegem: ''Ik vond Feyenoord tegen Heerenveen heel matig''

Willem van Hanegem is van mening dat topclubs in Nederland te snel tevreden zijn. De oer-Feyenoorder neemt PSV als voorbeeld: de ene week geeft de club niet thuis in De Kuip, terwijl iedereen het na een 6-0 overwinning tegen FC Groningen over een 'voetbalshow' heeft.

Ook bij Feyenoord valt het Van Hanegem op dat tevredenheid snel de overhand krijgt. De norm moet omhoog, zo oo de ondergrens. ''Feyenoord had vijftig pogingen ondernomen tegen NEC. Ik heb bij die statistieken weleens het idee dat als je een bal de tunnel uitrolt het veld op dat ze al begin met turven, maar waarom daar zo blij mee zijn?"

''NEC is geen Real Madrid, je speelt een uur tegen tien man en zelfs een 4-3 voorsprong in de verlenging geef je kinderlijk eenvoudig weg'', vervolgt De Kromme in het Algemeen Dagblad. ''Maar je mag daar allemaal niets meer van vinden, want Feyenoord valt zo lekker massaal aan. Ja, om de wedstrijd tegen een kleine club als NEC nog te kunnen winnen. Daarom.''

''En dan een paar dagen later zie ik ze starten op zijn elfendertigst in Friesland en het dan gek vinden dat Heerenveen in de openingsfase veel scherper is. Als je kampioen wil worden, en dat kan, dan moet je nog twee maanden vol gas gaan. Ook als je moe bent na een potje tegen NEC. Ik vond Feyenoord tegen Heerenveen heel matig en ze ontsnapten echt aan puntenverlies.''

Lees meer over
Willem van Hanegem
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties