MATCHDAY! Traditionele openingswedstrijd in De Kuip tegen Lyon

MATCHDAY! Traditionele openingswedstrijd in De Kuip tegen Lyon

Het is weer matchday! Feyenoord speelt vanmiddag de traditionele openingswedstrijd van het seizoen in De Kuip tegen Olympique Lyon. Het is de voorlaatste oefenwedstrijd voor Arne Slot en het team: het eerste duel in de Eredivisie tegen Vitesse staat over precies twee weken op het programma. De wedstrijd tegen Lyon begint vanmiddag om 16:45 uur en is live te volgen via ESPN en via het liveblog op FR12.nl.

Feyenoord kent een teleurstellende voorbereiding tot nu toe. De oefenwedstrijden tegen FC Kopenhagen en Union Saint-Gilloise werden met respectievelijk 0-7 en 0-4 verloren. Op het trainingskamp in Oostenrijk werd wel met 1-2 van Salzburg gewonnen, maar Slot zal allesbehalve tevreden zijn over de oefencampagne van dit seizoen. Vandaag zal dus gewonnen moeten worden om met een goed gevoel aan de Eredivisie te beginnen.

De Rotterdammers zijn ondertussen actief bezig op de transfermarkt om het team van kwaliteit te voorzien. Zo kwam Sebastian Szymanski deze week op huurbasis over van Dinamo Moskou. De 23-jarige middenvelder wordt voor één seizoen gehuurd en kan volgend jaar zomer voor tien miljoen euro definitief worden overgenomen. Dat Feyenoord zich versterkt met de 15-voudig Pools international is een kleine stunt te noemen: hij stond naar verluidt ook in de belangstelling van clubs uit de Premier League.

Dennis te Kloese is daarnaast in onderhandeling met Cruz Azul, de club van target Santiago Giménez. Feyenoord heeft de Mexicanen een deadline gesteld van eind deze week om op het bod te reageren. De spits wil dolgraag naar Feyenoord, maar Cruz Azul wil dat dat op haar voorwaarden gebeurt. President Jaime Ordiales bevestigde eerder deze week dat zijn club in gesprek is met de Rotterdammers. ''Er is niet alleen interesse van Feyenoord, er zijn verschillende partijen geïnteresseerd. Ik zal voor Cruz Azul proberen een akkoord te sluiten dat voor iedereen goed is.''

Qua uitgaande transfers is het, in tegenstelling tot eerder deze transferperiode, relatief rustig. Sterkhouder Fredrik Aursnes staat wel in de belangstelling van Benfica en zou zelfs al persoonlijk akkoord zijn met de Portugezen. Er wordt een bedrag genoemd van vijftien miljoen euro exclusief bonussen, wat een flinke winst zou zijn gezien de 450.000 euro die Feyenoord vorig jaar zomer voor Aursnes betaalde. Ook Mark Diemers staat op het punt om te vertrekken. De middenvelder zou in de belangstelling staan van Vitesse.

Olympique Lyon
De ploeg van trainer Peter Bosz kende vorig seizoen een uiterst moeizaam jaar en eindigde slechts als achtste, wat betekent dat het dit seizoen niet actief is in Europa. Daarnaast dachten de Fransen zich te versterken met Tyrell Malacia, maar nadat Manchester United de deal op het laatste moment kaapte stond de ploeg met lege handen. Er werd doorgeschakeld naar een linksback van flink wat klassen lager: Nico Tagliafico.

Lyon haalde deze zomer daarnaast nog twee oude bekenden terug: Alexandre Lacazette en Corentin Tolisso van respectievelijk Arsenal en Bayern München. Het tweetal is er vandaag echter niet bij. Verder kocht de club ook doelman Rémy Riou en Johann Lepenant. De Fransen openen het seizoen op 5 augustus met een thuiswedstrijd tegen AC Ajaccio.

Wat gaan we doen vandaag?

Lees meer over
MATCHDAY! Voorbereiding 2022/2023
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties