MATCHDAY! Feyenoord rekent op Het Legioen tegen AS Roma

MATCHDAY! Feyenoord rekent op Het Legioen tegen AS Roma

Het is weer matchday! De eerste ontmoeting met AS Roma staat om 18:45 uur op het programma. In De Kuip ontvangt Feyenoord een ware angstgegner van de afgelopen seizoenen en dus wordt er gerekend op maximale support van Het Legioen. Het elftal van Arne Slot lijkt enigszins gehavend door blessures en ziekte, waardoor het nog maar de vraag is welke spelers er aan de aftrap zullen verschijnen. De wedstrijd is live te volgen op ESPN 2.

Feyenoord
De afgelopen dagen was er veel te bespreken rondom de Rotterdammers. Dit komt niet doordat de resultaten tegenvallen, want in de afgelopen vijf wedstrijden werd telkens de nul gehouden en werden Sparta Rotterdam, PSV en AZ (2x) allemaal verslagen. Wel is het rumoerig rondom Feyenoord door de vraagtekens die er zijn voorafgaand aan de wedstrijd tegen AS Roma. Zo is Lutsharel Geertruida ziek, zijn Quinten Timber, Gernot Trauner, Thomas van den Belt en Justin Bijlow geblesseerd, maar is zelfs Santiago Gimenez nog een vraagteken.

''Er is geen sprake van een griepepidemie", oordeelt Slot op de eerdere berichtgeving dat er meerdere basisspelers ziek zouden zijn. "Geertruida is ziek, en ook de teammanager. Verder zijn alle spelers vandaag erbij. Als Geertruida morgen toch op het veld zou staan, zou dat een enorme meevaller zijn. Maar ik ga daar niet vanuit. Quinten Timber ook niet." Gimenez werd woensdagmiddag getest, maar daarvan is niet bekend of die uitslag positief of negatief is.

De trainer van Feyenoord houdt ondanks alle afwezigen gewoon zijn normale voorbereiding. Slot beseft heel goed hoe lastig het zal worden tegen de goede spelers die AS Roma heeft. "Dybala blijft echt een genot om naar te kijken. Een speler waarvoor ik naar het stadion ga. Waarvan ik geniet als ik naar ze kijk, als ik niet tegen ze speel. Net als Antoine Griezmann. Hoe kort je er ook op zit en hoe je de passlijnen ook afschermt, als ze er zin in hebben, is het ongelofelijk moeilijk om dat soort spelers uit te schakelen. Dat hebben we gezien tegen Atlético Madrid.''

Hoewel een vermoedelijke opstelling met alle twijfelgevallen lastig is om te hanteren, lijkt het strijdplan van Slot duidelijk. In de omschakeling liggen er namelijk kansen voor Feyenoord. Hierbij kan Slot goed gebruik maken van de individuele actie die Alireza Jahanbakhsh heeft. In het geval dat Gimenez fit genoeg is, zal hij in de spits beginnen, maar op de afsluitende training leek zijn vervanger Ayase Ueda te kunnen rekenen op een basisplek. Op het middenveld lijkt Ramiz Zerrouki met zijn ervaring de juiste man om de geblesseerde Timber te vervangen. In de verdediging zullen Thomas Beelen en Bart Nieuwkoop waarschijnlijk gaan starten in plaats van Trauner en Geertruida.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord
Wellenreuther; Nieuwkoop, Beelen, Hancko, Hartman; Wieffer, Zerrouki, Stengs; Jahanbakhsh, Ueda, Paixão.

AS Roma
Bij de ploeg uit Italië zijn er iets minder problemen in de selectie. Met clubicoon Daniele de Rossi werden er van de laatste vijf wedstrijden vier gewonnen. Nadat allemaal ploegen uit de onderste regionen van de Serie A waren verslagen, was Inter Milan vervolgens met 4-2 te sterk. Wel hanteert AS Roma een geheel andere speelstijl onder de nieuwe trainer en wordt er vooral aanvallend gespeeld. Voor Feyenoord kan dit gunstig zijn, omdat de Rotterdammers het juist tegen verdedigende ploegen erg lastig hebben. De vraag is dan ook of De Rossi het ook op Europees niveau aandurft om van zijn eigen kwaliteiten uit te gaan.

Hoewel er op basis van de afgelopen seizoenen niet direct reden toe is, vreest men in Rome voor Feyenoord. Mark Doyl van GOAL weet in gesprek met Voetbalzone te vertellen dat er genoeg kansen liggen. "Toen de loting bekend werd, wisten de mensen hier al gelijk dat het geen gunstige loting was. Feyenoord is één van de beste teams die vanuit de Champions League naar de Europa League is gekomen.''

Vermoedelijke opstelling AS Roma
Rui Patricio; Karsdorp, Mancini, Llorente, Spinazzola; Cristante, Paredes, Pellegrini; Dybala, El Shaarawy; Lukaku.

Wat gaan we doen vandaag?
MATCHDAY! Feyenoord rekent op Het Legioen tegen AS Roma
Lees meer over
MATCHDAY!
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties