MATCHDAY! Feyenoord, op weg naar weer een cup

MATCHDAY! Feyenoord, op weg naar weer een cup

Het is weer matchday! Feyenoord gaat vandaag op jacht naar de veertiende KNVB Beker in de clubhistorie. De Rotterdammers nemen het in de eindstrijd van het bekertoernooi in De Kuip op tegen NEC. Voor de Nijmegenaren moet het de eerste nationale beker in de clubhistorie worden. Het duel onder leiding van Serdar Gözübüyük is vanaf 18:00 uur live te volgen op ESPN en via het liveblog hier op FR12.nl.

Feyenoord
Het elftal van Arne Slot is in de bekerfinale officieel de thuisspelende ploeg en dat heeft niets te maken met het feit dat de wedstrijd wordt gespeeld in De Kuip. De Rotterdammers kwamen simpelweg als eerste uit de loting voor de halve finale van het bekertoernooi enkele maanden terug. Om tot de finale te komen heeft Feyenoord van veel lastige ploegen moeten winnen. In de tweede rond werd eerst FC Utrecht verslagen (2-1), vervolgens kwam PSV naar De Kuip (1-0), terwijl in de kwartfinale AZ met 2-0 terug naar Alkmaar werd gestuurd. In de halve finale werd er met 2-1 gewonnen van FC Groningen.

Juist omdat Feyenoord zo'n lastige route heeft afgelegd om de finale te bereiken, is de reden dat de Rotterdammers het hebben verdiend, zo vindt David Hancko. "Feyenoord en NEC zijn de enige twee teams die PSV hebben verslagen dit seizoen, dus dat is misschien ook waarom we het verdienen deze finale te spelen. We moeten voorbereid zijn op alles. Voor ons als spelers en club is dit nu natuurlijk de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Als we dit winnen is het seizoen uiteraard succesvol."

Slot vertelde afgelopen vrijdag op de persconferentie dat er geen blessures waren in zijn selectie en dat alleen de bekende gevallen in de naam van Quilindschy Hartman en Gjivai Zechiël niet beschikbaar waren. Toch kwam zaterdag het nieuws dat Mats Wieffer hoogstwaarschijnlijk niet inzetbaar is wegens een blessure die hij woensdag heeft opgelopen. Aan het eind van de middag was het vervolgens Feyenoord die weer foto's deelde op het trainingsveld, waarbij Wieffer gewoon buiten te zien was. Mocht de sterkhouder toch niet fit genoeg zijn, dan is Ramiz Zerrouki zijn logische vervanger.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord
Wellenreuther; Nieuwkoop, Beelen, Hancko, Geertruida; Wieffer, Stengs, Timber; Minteh, Gimenez, Paixão.

De trainer van Feyenoord kijkt erg uit naar de finale van vanavond en ziet het als een mooie beloning van dit seizoen. "Uiteindelijk is dat het mooiste. Het zegt misschien niet zoveel over de ontwikkeling van het elftal en de waarde van spelers, maar het is wel mooi als je over tien of vijftien jaar door De Kuip loopt en er een beker staat die jij ook hebt gewonnen. Het fysiek iets winnen blijft het mooiste aan voetbal."

NEC
In Nijmegen leeft men al maanden toe naar de bekerfinale. De ploeg van Rogier Meijer draait momenteel erg goed en staat op de zesde plek in de Eredivisie, op 25 punten achterstand van Feyenoord. Voor NEC was het lastig om normaal toe te leven naar deze dag, maar toch heeft de technische staf dit wel geprobeerd na te streven. "In een hele hoop dingen denk ik dat dat wel kan. We kunnen zelf de structuur van deze week bepalen, maar heel veel dingen zijn ook anders dan dat wij gewend zijn. De media-aandacht en de dag zelf, dus wat dat betreft proberen we op alle andere dingen zo gewoon mogelijk te doen."

NEC Nijmegen hoopt tegen Feyenoord voor het eerst de TOTO KNVB Beker te veroveren. De Nijmegenaren stonden eerder vier keer in de finale, maar wisten geen enkele keer als winnaar uit het duel te komen. Voor trainer Rogier Meijer is het goed nieuws dat Dirk Proper op tijd fit is. De middenvelder is een belangrijke schakel in het elftal dat een goed seizoen doormaakt.

Vermoedelijke opstelling NEC
Cillessen; Van Rooij, Sandler, Nuytinck, Verdonk; Hoedemakers, Proper; Hansen, Chery, Baas; Ogawa.

Wat gaan we doen vandaag?
MATCHDAY! Feyenoord, op weg naar weer een cup
Lees meer over
MATCHDAY!
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties