Meijer: "Het zegt wel dat wij ons kunnen meten met Feyenoord"

Meijer: "Het zegt wel dat wij ons kunnen meten met Feyenoord"

In Nijmegen was de finale van de KNVB Beker maandenlang het gene waar met veel plezier naar toe werd geleefd. Dat terwijl NEC ondertussen ook in de competitie heel goed bezig is. Aan Rogier Meijer was het de taak om constant te wijzen op de competitiewedstrijden die eerst nog gespeeld moesten worden, maar nu kan de 42-jarige trainer zichzelf eindelijk uitlaten over de eindstrijd van zondag.

"Het voelt wel als een opluchting", reageert Meijer op het persmoment tegenover ESPN. "Voor langere tijd word je ernaar gevraagd en ben je er mee bezig. Nu kan je er echt naar toe werken als een finale. Ik kijk er heel erg naar uit. Tot nu toe heb ik nog geen last van speciale spanning, maar uiteraard heb ik net als ieder ander ook wedstrijdspanning. Ik probeer me altijd te richten op het voetbal en dan blijf je meer weg van emotie."

"Er gebeurt wat meer om deze wedstrijd heen. De aandacht is veel groter dan normaal, maar uiteindelijk draait het gewoon om voetballen." Meijer speelde zijn hele spelerscarrière voor De Graafschap en heeft daar wel lessen geleerd voor de finale van zondag. "Ik heb de pech gehad dat ik alleen maar tegen degradatie heb gespeeld en dat is wel een ander soort stress, maar daar kun je het wel mee vergelijken. Hier is het nog wel dat je iets kan behalen, in plaats van dat je tegen iets speelt."

Bij NEC heeft men de hele week gezegd dit te benaderen als een normale wedstrijd en geen speciale voorbereidingen te treffen. Maar in hoeverre lukt dit daadwerkelijk in aanloop naar een finale? "In een hele hoop dingen denk ik dat dat wel kan. We kunnen zelf de structuur van deze week bepalen, maar heel veel dingen zijn ook anders dan dat wij gewend zijn. De media-aandacht en de dag zelf, dus wat dat betreft proberen we op alle andere dingen zo gewoon mogelijk te doen."

De meest recente ontmoeting met NEC eindigde in een 2-2 gelijkspel, terwijl het vorig seizoen in de beker na 120 minuten voetballen 4-4 stond. "Het zegt wel dat wij ons op een bepaalde manier kunnen meten met Feyenoord en een plan hebben om te voetballen. Dat gaan we nu ook doen, maar het is een wedstrijd op zich dus dat zal ook moeten blijken."

'Wedstrijd van ons leven'
Ondanks dat NEC zich wellicht in de recente ontmoetingen kon meten met Feyenoord, beseft Meijer dat de favorietenrol wellicht bij de Rotterdammers ligt. "Er is al een aantal keer gezegd dat dit een wedstrijd op zich is. Volgens mij heeft Feyenoord na de winter nog niet verloren in een officiële wedstrijd. Alleen met strafschoppen tegen AS Roma. Dus die zijn geweldig onderweg. Wij zullen als elftal de wedstrijd van ons leven moeten spelen, willen we daar een goed resultaat halen. Die kansen zijn er uiteraard, maar dan ben je ook afhankelijk van de uitvoering die wij gaan brengen op het veld. Daar werken we wel naar toe en dat is het gene wat we graag willen."

"Feyenoord heeft natuurlijk heel veel individuele kwaliteit", vervolgt de trainer van NEC zijn verhaal. "Als elftal en als individu zullen wij top moeten zijn. Dat zal soms betekenen dat als je moet verdedigen, dat je er alles voor moet doen en als je moet aanvallen zul je ook heel goed aan de bal moeten zijn. We kennen allemaal de kwaliteit van Feyenoord als ze de bal niet hebben. Dat moet resulteren in de wedstrijd van je leven als individu en als elftal."

Lees meer over
KNVB Beker
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties