MATCHDAY! Feyenoord moet profiteren van puntenverlies bij FC Twente en AZ

MATCHDAY! Feyenoord moet profiteren van puntenverlies bij FC Twente en AZ

Het is weer matchday! Feyenoord speelt de eerste uitwedstrijd van 2024 tegen Vitesse in de Gelredome. Omdat zowel Twente als AZ punten hebben verspeeld, is het de taak aan Arne Slot en zijn elftal om het gat met de nummer drie in de competitie te vergroten naar vijf punten. De wedstrijd in Arnhem is vanaf 14:30 uur live te volgen op ESPN 3 en via het liveblog op FR12.nl.

Feyenoord
Na het zure puntenverlies van vorige speelronde tegen NEC is het nu de kans aan Feyenoord om zich te herpakken. PSV blijft maar winnen en dus ligt de focus voorlopig op de tweede plek en daarvoor kan zondagmiddag in Arnhem een gigantische stap in gezet worden. ''We hebben onszelf in die wedstrijd tekort gedaan, zoals ons dat dit seizoen al te vaak is overkomen", kijkt Arne Slot voor de laatste keer terug op speelronde zeventien.

De trainer van Feyenoord vindt het puntenverlies tegen NEC vooral zuur door de, volgens hem, misschien wel beste eerste helft dit seizoen. Ondanks de mooie en fraaie aanvallen werden er slechts twee doelpunten gescoord. ''Natuurlijk moeten we ook makkelijker aan onze goals komen, zoals bijvoorbeeld uit een standaardsituatie of een afstandsschot. Daarnaast is het minstens zo belangrijk om minder goals tegen te krijgen uit de weinige kansen die we weggeven.''

Bij Feyenoord is de verwachting dat er één wijziging zal plaatsvinden in de opstelling. Afgelopen week begon Igor Paixão nog in de basis als linksbuiten, maar volgens het Algemeen Dagblad lijkt Luka Ivanušec daar nu te beginnen. Vermoedelijk gaat Slot ook rekening houden met de belasting van zijn spelers in verband met de doordeweekse wedstrijd in de beker tegen PSV.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord
Bijlow; Geertruida, Trauner, Hancko, Hartman; Wieffer, Stengs, Timber; Dilrosun, Gimenez, Ivanušec.

Vitesse
Net als vorig seizoen heeft Vitesse het dit jaar erg lastig in de Eredivisie. De club uit Arnhem is halverwege het seizoen al gewisseld van trainer, maar staat nog altijd slechts op de zeventiende plek. Voor Feyenoord-huurling Ramon Hendriks wordt het een wedstrijd met dubbele gevoelens. "Dit is voor mij echt wel een bijzondere wedstrijd. Feyenoord zit natuurlijk in mijn hart. Ik leef met de club mee. Ik kijk de wedstrijden. Ik heb in de jeugd nog samen gespeeld met Hartman en Lutsharel Geertruida. Ik heb in de zomer de voorbereiding bij Feyenoord meegedraaid."

Slot ziet dat 2024 niet slecht is begonnen voor Vitesse met een punt tegen FC Utrecht en het bereiken van de kwartfinale in de KNVB Beker. ''In dat opzicht zullen zij met een goed gevoel toeleven naar de wedstrijd van zondag. Daarnaast zal Vitesse er gezien hun situatie alles aan gelegen zijn om punten te pakken, dat is iets waar wij op voorbereid en scherp op moeten zijn. Wij willen ook een juiste reactie geven na afgelopen zondag.''

Vermoedelijke opstelling Vitesse
Room; Oroz, Isimat-Mirin, Hendriks, Cornelisse; Domgjoni, Meulensteen; Manhoef, Kozlowski, Boutrah; Van Ginkel.

Historie
2022/2023: Vitesse - Feyenoord (2-5)
2021/2022: Vitesse - Feyenoord (2-1)
2020/2021: Vitesse - Feyenoord (1-0)
2019/2020: Vitesse - Feyenoord (0-0)
2018/2019: Vitesse - Feyenoord (1-1)

Wat gaan we doen vandaag?
MATCHDAY! Feyenoord moet profiteren van puntenverlies bij FC Twente en AZ
Lees meer over
MATCHDAY!
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties