Slot hoopt zondag weer fit te zijn: ''Wij willen een juiste reactie geven''

Slot hoopt zondag weer fit te zijn: ''Wij willen een juiste reactie geven''

Stadion Gelredome moet zondag het decor worden van Feyenoords eerste overwinning van het nieuwe jaar. Het uitduel met Vitesse begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük. Dat de stadionclub niet afgelopen zondag tegen N.E.C. al drie punten pakte, leidde in het Rotterdamse kamp tot frustrerende gevoelens.

''We hebben onszelf in die wedstrijd tekort gedaan, zoals ons dat dit seizoen al te vaak is overkomen’, reageert Arne Slot, die vrijdag niet zoals gebruikelijk aanschoof tegenover de media. De hoofdcoach is herstellende van ziekte, maar zijn stem is nog dusdanig aangetast dat een persconferentie niet mogelijk was. Zondag in Arnhem hoopt hij weer plaats te kunnen nemen op de bank.

Het puntenverlies tegen N.E.C. was extra zuur vanwege de wijze waarop Feyenoord voor rust voor de dag kwam. Vele fraaie aanvallen leverden twee mooie goals op. ''Daar willen we graag een vervolg aan geven, zodat de uitslag zondag en in de tweede seizoenshelft vaker recht zal doen aan de verhoudingen op het veld. Natuurlijk moeten we ook makkelijker aan onze goals komen, zoals bijvoorbeeld uit een standaardsituatie of een afstandsschot. Daarnaast is het minstens zo belangrijk om minder goals tegen te krijgen uit de weinige kansen die we weggeven.''

Met Vitesse treft Feyenoord een tegenstander in zwaar weer, gezien de huidige voorlaatste plaats op de ranglijst. De Arnhemmers hielden echter een punt over aan de hervatting van de competitie (0-0 thuis tegen FC Utrecht) en plaatsten zich donderdag voor de kwartfinales van het bekertoernooi. ''In dat opzicht zullen zij met een goed gevoel toeleven naar de wedstrijd van zondag. Daarnaast zal Vitesse er gezien hun situatie alles aan gelegen zijn om punten te pakken, dat is iets waar wij op voorbereid en scherp op moeten zijn. Wij willen ook een juiste reactie geven na afgelopen zondag.''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties