MATCHDAY! Feyenoord moet ongeslagen reeks voortzetten tegen Sparta

MATCHDAY! Feyenoord moet ongeslagen reeks voortzetten tegen Sparta

Het is weer matchday! Laat op de zondagavond sluiten Feyenoord en Sparta het Eredivisieweekend af in De Kuip. Het elftal van Arne Slot hoopt hier de ongeslagen reeks van acht wedstrijden voort te zetten, maar daarnaast hoopt de ploeg uit Zuid ook het positieve gevoel te behouden richting de ontmoeting van AS Roma vier dagen later. Het duel is live te volgen op ESPN 1 en via het liveblog op FR12.nl.

Feyenoord
Slot en zijn spelers hebben net een periode van vier topwedstrijden achter de rug en met de duels tegen AS Roma en PSV in het vooruitzicht voelt deze ontmoeting als een 'tussendoor' wedstrijd. Deze gedachte is uiteraard niet terecht, aangezien de stadsgenoten gewoon op de negende plek in de Eredivisie staan en het Feyenoord bij de seizoensstart nog erg lastig hebben gemaakt. Er moet dus gewaakt worden voor onderschatting, want de trainer van Feyenoord heeft al vaak laten weten dat zijn elftal altijd top moet presteren om een tegenstander te kunnen verslaan.

Na een week waarin twee keer tegen AZ werd gespeeld en alle momenten dus gebruikt konden worden om rust te pakken of om tactische voorbereidingen te treffen, was er geen officieel persmoment in aanloop naar het duel met Sparta. Wel blikte Slot na afloop van de bekerwedstrijd kort vooruit op de stadsderby. Vooral de uitwedstrijd (2-2) was voor de trainer een bevestiging over de kwaliteiten van de tegenstander. "Alleen al in die wedstrijd werd voor mij duidelijk dat Sparta ook dit seizoen weer over hele goede spelers beschikt. Ze spelen goed en verzorgd voetbal en op basis daarvan hebben ze qua resultaat niet altijd gekregen wat ze verdienden. Daarnaast komen ze zeker in uitwedstrijden goed voor de dag.''

Ook Calvin Stengs leeft vooral met revanche gevoelens toe naar de ontmoeting van vanavond. "We hebben nog iets goed te maken tegen hen. Het was de tweede wedstrijd van het seizoen en toen speelden we niet zo goed. Daar moesten we in de eindfase nog voor een gelijkspel gaan en gelukkig is dat toen goed gekomen. Hopelijk starten we deze wedstrijd beter dan toen."

Doordat naast Justin Bijlow nu ook Gernot Trauner en Quinten Timber geblesseerd zijn, moet Slot enigszins gaan wisselen in zijn basiselftal. Hoewel de meeste supporters vooral hopen op een basisplek voor Antoni Milambo, is de verwachting dat de trainer van Feyenoord kiest voor de ervaring van Ramiz Zerrouki. In de verdediging is er geen twijfel meer aan de kwaliteiten van Thomas Beelen en hij is een geschikte vervanger voor de aanvoerder van Feyenoord. Omdat tegen een verdedigend Sparta vooral een individuele actie nodig is, is de verwachting dat Yankuba Minteh zal beginnen als rechtsbuiten.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord:
Wellenreuther; Geertruida, Beelen, Hancko, Hartman; Wieffer, Stengs, Zerrouki; Minteh, Gimenez, Paixão.

Sparta Rotterdam
De stadsderby's in De Kuip zijn de laatste 25 jaar vaak eentonig geëindigd. Sparta wist namelijk al 25 jaar lang niet te winnen in Rotterdam-Zuid. De enige kanttekening hierbij is wel dat er op Het Kasteel ook een periode werd gevoetbald in de Keuken Kampioen Divisie. Jonathan de Guzman weet wel hoe het komt dat Feyenoord vaak de baas is in eigen huis. ''Ik denk dat iedereen het lastig heeft in De Kuip. Het is een groot stadion, een van de beste stadions van Nederland. Het is een team dat heel veel variatie heeft in hun spel. Ze hebben heel veel goede spelers. En je speelt tegen een van de beste van Nederland. Ik verwacht een pittige derby.''

Sparta wist van de laatste zeven wedstrijden slechts één wedstrijd te winnen. Tegen Fortuna Sittard (0-2) werden de drie punten gepakt en verder werd er gelijk gespeeld tegen RKC (1-1) en FC Twente (2-2). Van Ajax (2-1), ADO Den Haag (2-0), Go Ahead Eagles (0-2) en PEC Zwolle (0-2) werd allemaal verloren.

Vermoedelijke opstelling Sparta Rotterdam
Olij; Bakari, Vriends, Eerdhuijzen, Warmerdam; Clement, Verschueren, Kitolano; Mito, Lauritsen, Saito.

Historie
2022/2023: Feyenoord - Sparta (3-0)
2021/2022: Feyenoord - Sparta (4-0)
2020/2021: Feyenoord - Sparta (1-1)
2019/2020: Feyenoord - Sparta (2-2)
2017/2018: Feyenoord - Sparta (3-1)

Wat gaan we doen vandaag?
feyenoord sparta 11 02
Lees meer over
MATCHDAY!
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties