Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Beelen en Zerrouki starten

Feyenoord moet het tegen Sparta Rotterdam doen zonder Gernot Trauner en Quinten Timber. De verdediger en middenvelder zijn geblesseerd geraakt in de thuiswedstrijd tegen AZ en daardoor niet inzetbaar tijdens de stadsderby van zondagavond in De Kuip.

Het Algemeen Dagblad verwacht dat er daardoor een basisplaats is weggelegd voor Thomas Beelen en Ramiz Zerrouki. De verdediger, die afgelopen zomer overkwam van PEC Zwolle, was ook tijdens de bekerwedstrijd de vervanger van de geblesseerd uitgevallen Oostenrijker. Timber werd vervangen door Antoni Milambo, maar de krant verwacht dat trainer Arne Slot tegen Sparta kiest voor de international van Algerije op het middenveld.

Verder is het vooral de vraag hoe Slot dit keer de rechtsbuitenspositie gaat invullen. Calvin Stengs speelde een uitstekende wedstrijd als aanvallende middenvelder en moet ook tegen Sparta Rotterdam op die plek voor de creativiteit zorgen. Bart Nieuwkoop wordt niet gezien als optie, want de stadsgenoot lijkt niet naar De Kuip te komen om vol voor de aanval te kiezen met opkomende backs. De krant verwacht dit keer Yankuba Minteh, die voor de creativiteit moet zorgen en de verdediging uit elkaar moet spelen.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord:
Wellenreuther; Geertruida, Beelen, Hancko, Hartman; Wieffer, Stengs, Zerrouki; Minteh, Gimenez, Paixão.

Vermoedelijke opstelling Sparta Rotterdam
Olij; Bakari, Vriends, Eerdhuijzen, Warmerdam; Clement, Verschueren, Kitolano; Mito, Lauritsen, Saito.

Supporters van Feyenoord hebben de voorkeur om direct weer te kiezen voor Alireza Jahanbakhsh. De buitenspeler was de afgelopen weken afwezig vanwege interlandverplichtingen met Iran. Jahanbakhsh keert zondag weer terug in de wedstrijdselectie en tachtig procent van de 5200 stemmers hoopt dat Slot een basisplaats heeft voor Jahanbakhsh weggelegd. Het duel tussen Feyenoord en Sparta wordt zondagavond om 20:00 uur in De Kuip afgewerkt.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties