Slot moet puzzelen: wie moeten Timber en Trauner vervangen?

Slot moet puzzelen: wie moeten Timber en Trauner vervangen?

Vrijdagmiddag is er geen persmoment in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Trainer Arne Slot zal dus niet uitgebreid ingaan op diverse onderwerpen rondom Feyenoord. De grote vraag richting de stadsderby is hoe de stadionclub de afwezigheid van Gernot Trauner en Quinten Timber gaat opvangen.

Gernot Trauner
Trauner is de komende weken niet inzetbaar voor Feyenoord. De Oostenrijker mist hoe dan ook de thuiswedstrijden tegen Sparta Rotterdam en AS Roma vanwege een hamstringblessure. Onderzoeken moeten uitwijzen hoe lang Trauner niet inzetbaar is. Slot koos er tegen AZ voor om Thomas Beelen binnen de lijnen te brengen en speelde vervolgens een prima partij.

De Telegraaf schat in dat Feyenoord met het oog op de belangrijke wedstrijd tegen AS Roma in het vooruitzicht, en de afwezigheid van Timber, niet met Beelen gaat starten, maar Lutsharel Geertruida centraal gaat spelen naast David Hancko. De goed spelende Bart Nieuwkoop wordt daardoor weer de vleugelverdediger in het elftal van Slot.

Wie moet het centrale duo vormen met David Hancko?

Quinten Timber
Bij Feyenoord wordt er voorlopig niet gerekend op Timber. De middenvelder heeft een zware hersenschudding opgelopen en wil geen risico nemen met zijn gezondheid. De medische staf is extra voorzichtig met dit soort blessures. Jordan Teze liep eerder dit seizoen in duel met Quilindschy Hartman ook een hersenschudding op. De verdediger van PSV stond toen een duel aan de kant.

Een dergelijk scenario lijkt uitgesloten voor Feyenoord. Slot liet direct na de wedstrijd tegen AZ al weten dat Timber de belangrijke thuiswedstrijd tegen AS Roma niet gaat halen. Al is dat volgens de krant nog niet geheel uitgesloten en moeten de medische onderzoeken de komende dagen definitief uitsluitsel geven over de inzetbaarheid van de sterkhouder op het middenveld.

Voor Slot gaat het puzzelen worden op het middenveld. Thomas van den Belt is de komende weken ook niet beschikbaar vanwege een hamstringblessure. Afgelopen woensdagavond kreeg Antoni Milambo de voorkeur om Timber te vervangen in de slotfase van het duel. Daarnaast kan Slot ook kiezen voor een middenveld met Ramiz Zerrouki, Mats Wieffer en Calvin Stengs op tien.

Quinten Timber moet vervangen worden door
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties