Stengs: "Nu zie je ook wel dat we er erg mee bezig zijn"

Terwijl hij afgelopen weekend nog tegen AZ begon als rechtsbuiten, mocht Calvin Stengs woensdagavond op zijn vertrouwde positie als aanvallende middenvelder beginnen. Dit leek voor hem, maar ook voor de rest van het elftal beter te werken. De 25-jarige Feyenoorder was bij het tweede doelpunt belangrijk en gaf alweer zijn twaalfde assist van dit seizoen. Daarnaast maakte Stengs ook nog zeven doelpunten.

"Afgelopen wedstrijd kwam ik ook veel naar binnen en dan kwam Lutsha wat hoger te staan", analyseert Stengs het verschil tussen beide posities. "Daar hadden ze in de beginfase van vorige wedstrijd wel problemen mee, maar op een gegeven moment loste zij dat wel goed op. Nu kon ik vaak Dani de Wit bij me houden, waardoor Mats vaak ertussen kon komen en we een man extra op het middenveld kregen."

Feyenoord heeft nu vier topwedstrijden op rij gespeeld en bij allemaal werd er geen tegendoelpunt geïncasseerd. "Ik denk dat de trainer daar heel erg op hamerde de afgelopen tijd. Dan wil je daarvoor zorgen en nu zie je ook wel dat we er erg mee bezig zijn. Ook in standaardsituaties houden we elkaar wakker en zorgen we er nog meer voor dat we geen goal tegen krijgen."

Justin Bijlow
Stengs benadrukt nogmaals hoe verschrikkelijk het is voor Bijlow dat hij weer een blessure heeft opgelopen. "Wat ik kan zeggen is dat hij er alles aan doet om fit te zijn en er alles aan doet om beter te worden. Ik zit nog niet zolang met hem in het team, maar voor het is wel extra zuur dat het hem weer overkomt. Je probeert hem te helpen, maar na zo’n moment kan je wel tegen hem praten, maar als het bij mij zou gebeuren, zou ik ook denken 'houd even je mond'. We proberen hem daarin te helpen en hopelijk is hij zo snel mogelijk weer terug."

Wedstrijd tegen Sparta
Voordat er volgende week donderdag gespeeld gaat worden tegen AS Roma, ontvangt Feyenoord aanstaande zondag eerst nog Sparta Rotterdam in De Kuip. De vorige stadsderby eindigde in september in een gelijkspel. "We hebben nog iets goed te maken tegen hen. Het was de tweede wedstrijd van het seizoen en toen speelden we niet zo goed. Daar moesten we in de eindfase nog voor een gelijkspel gaan en gelukkig is dat toen goed gekomen. Hopelijk starten we deze wedstrijd beter dan toen."

Lees meer over
Calvin Stengs
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties