"Dan moeten ze wel op dit niveau het verschil kunnen maken"

"Dan moeten ze wel op dit niveau het verschil kunnen maken"

Het plan van Arne Slot heeft goed uitgepakt. Na de nipte overwinning van afgelopen weekend tegen AZ moest er in de kwartfinale vooral aan de bal beter gespeeld worden. Woensdagavond is dat zeker gelukt en is er met veel minder moeite een overwinning behaald tegen de ploeg uit Alkmaar. De blessures van Gernot Trauner en Quinten Timber geven nog wel de nodige kopzorgen richting de ontmoeting met AS Roma.

"Dat is altijd een combinatie van", reageert Slot bij ESPN op de vraag of AZ niet gewoon een stuk minder goed speelde woensdagavond. "AZ was afgelopen zondag heel agressief en fanatiek, maar wij maakten het veld ook weer iets te klein. We hebben nu de ruimtes wat groter gemaakt, waardoor het moeilijker voor ze was om het elke keer dicht te lopen. Dat hebben wij veel beter gedaan en of zij dezelfde energie hadden als afgelopen zondag, dat weet ik niet. Thuis en uit is over het algemeen ook een groot verschil voor heel veel clubs."

Santiago Gimenez
Weer komt de vorm van Gimenez ter sprake. Vindt Slot het niet tijd om Ayase Ueda een kans te geven? "Over het algemeen gaat het met mijn geduld heel aardig, want ik geef spelers vaak langere tijd de kans. En bij Santiago is daar ook een reden voor, omdat hij zoveel gescoord heeft. Ik vond afgelopen zondag dat hij niet de juiste energie had in het drukzetten. Dat vond ik vandaag absoluut wel en dat is het minste wat ik van mijn spelers verwacht. Dan hoop je dat ze daarnaast ook rendement hebben met goals en assists."

Hans Kraay jr. zag de Mexicaan met zijn ziel onder zijn armen lopen, maar daar wil Slot niet helemaal in mee gaan. "Zo heb ik er afgelopen zondag ook naar gekeken, maar zo heb ik er vandaag niet naar gekeken. Ik vond dat hij veel energieker was en ook veel beter was in het duels aan gaan en ballen bij zich houden. Hij maakte het de tegenstander veel moeilijker om tegen hem te spelen. Maar uiteindelijk heeft hij geen goal gemaakt, maar was hij wel onderdeel van een team dat heel hard gewerkt heeft."

Buitenspelers
Voor de wedstrijd vertelde Slot dat het opstellen van Bart Nieuwkoop voor deze wedstrijd de beste oplossing was. "Dat heeft natuurlijk ook met de kwaliteiten van de tegenstander te maken. En dan heb ik ook gezegd dat het te maken heeft met als andere jongens invallen, of die dan zoveel beter zijn. Laat helder zijn dat mensen die mij de afgelopen jaren gevolgd hebben, weten dat ik ontzettend graag met twee buitenspelers start. Maar dan moeten ze beiden wel op dit niveau aanvallend het verschil kunnen maken. En als dat niet mogelijk is, dan is het voor mij alle reden om Bart Nieuwkoop op te stellen."

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties