Nieuwkoop: "Ik snap wel dat ze eraan moeten wennen"

Nieuwkoop: "Ik snap wel dat ze eraan moeten wennen"

Twee keer achter elkaar tegen AZ en twee keer de overwinning behaald. Feyenoord speelde een veel betere wedstrijd dan afgelopen zondag tegen de Alkmaarders en dus werd er vrij eenvoudig met 2-0 gewonnen. Bart Nieuwkoop was belangrijk met het maken van zijn doelpunt en ook de andere buitenspeler, Igor Paixão, maakte weer een paar goede acties.

Hoe Nieuwkoop zijn huidige rol bij Feyenoord zou omschrijven? "Meer een wingback-achtige rechtsbuiten. Hard werken en er altijd vol voor gaan", begint hij tegenover ESPN. "Ik begin het wel leuk te vinden. Leuk dat Slot mij wederom opstelt en vandaag weer een goaltje." De oorspronkelijke vleugelverdediger begrijpt wel dat Het Legioen soms verbaast reageert. "Ik snap wel dat ze eraan moeten wennen. Ik ben niet iemand die drie scharen maakt en een individuele actie heeft, maar als de trainer mij hier denkt nodig te hebben, dan geef ik daar alles."

In de 86ste minuut besliste Nieuwkoop de wedstrijd door het tweede doelpunt van de avond te scoren. "Die mocht er ook wel in! Het was een goede aanval en Calvin houdt goed het overzicht, dus die kon ik mooi binnen schieten. Soms proberen we hem er ook achter te leggen en dan ga ik rennen. Maar nog steeds denk ik dat we ook heel goed voetbal spelen via het middenveld."

Lees meer over
Bart Nieuwkoop
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties