Wieffer blij met rol van Nieuwkoop: "Daardoor gingen zij twijfelen"

Wieffer blij met rol van Nieuwkoop: "Daardoor gingen zij twijfelen"

Na FC Utrecht en PSV is ook AZ verslagen in de KNVB Beker en gaat Feyenoord verder naar de halve finale van het bekertoernooi. Het elftal van Arne Slot kende in de kwartfinale totaal geen moeite met AZ en won met 2-0. Toch heeft de wedstrijd met het uitvallen van Gernot Trauner en Quinten Timber een zure nasmaak. Mats Wieffer reageert als eerste direct na afloop.

"Ik denk wel dat het vandaag beter was", vertelt de middenvelder van Feyenoord tegenover ESPN. "Met name in het drukzetten, waar Bart een hele belangrijke rol in speelde. Ik denk dat dat ook iets is wat hij heel goed kan. Veel drukzetten met veel drive en power naar voren. Daardoor gingen zij twijfelen en speelden ze veel lange ballen. Wij moesten dan proberen de tweede bal te winnen."

Dat Feyenoord het beter ging doen in deze wedstrijd lag wel in de lijn der verwachtingen. "We hadden ook een iets ander plan aan de bal. Iets sneller proberen de lange bal te spelen en de tweede bal proberen te winnen. Al met al denk ik wel dat we verdiend hebben gewonnen. Ook gingen de kansen er een keer in."

"Ik denk dat wij voornamelijk meer een plan hadden op hoe zij drukzetten. Ik denk dat dat goed werkte en daar zijn we afgelopen twee dagen ook veel mee bezig geweest." Wat Wieffer vond van zijn eigen spel? "Prima pass bij die 2-0. Een paar keer een beetje slordig en een misverstand, maar verder ballen afgepakt en gewoon prima."

Lees meer over
Mats Wieffer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties