Kraay geniet: "Ik hou van Trauner, een lot uit de loterij voor Feyenoord"

Kraay geniet: "Ik hou van Trauner, een lot uit de loterij voor Feyenoord"

Hans Kraay Jr. genoot dit weekend enorm van Gernot Trauner. De verdediger is pas net terug van een blessure, maar speelt al direct weer alsof hij nooit is weggeweest. In de ESPN-rubriek Bellen met Hans lichtte Kraay het optreden van de Oostenrijkse verdediger uit.

"We hebben het heel vaak over ritme", begon Kraay. "Als een speler er vier of vijf weken uit is, moet hij weer ritme op doen. Wedstrijdritme is iets anders dan trainen, wordt altijd gezegd. Maar Gernot Trauner spot met alles wat met ritme te maken heeft. Deze man is zo ongelooflijk stabiel. Het maakt niet uit of hij er tien of twintig weken uit is geweest. Slot zei dat hij absoluut geen 90 minuten kon spelen, maar het werd spannend, bleef lang 1-0 en hij liet hem gewoon staan."

Verdedigend én aan de bal speelde Trauner een foutloze wedstrijd. "Elke bal van hem is op het goede been ingespeeld. Trauner is een dubbele denker. Hij geeft aan de goede kleur, maar doet dat ook op zo'n manier dat zijn medespeler vooruit kan. Hij verliest nooit een kopduel en staat altijd goed opgesteld. Ze hebben hem voor 1 miljoen euro opgehaald; dat betaalt Ajax voor de rechterschoen van Tahirovic. Ik hou van Gernot Trauner, een lot uit de loterij voor Feyenoord."

Quinten Timber
Ook het optreden van matchwinner Quinten Timber kon Kraay niet onbenoemd laten. "Het zou heel stom zijn als ik Timber zou overslaan. Die is mede door de policy van Feyenoord zo goed geworden. Als Feyenoord niet de beste spelers heeft, dan op zijn minst de fitste. Timber is fitter dan hij ooit was, waardoor hij nu een heel moderne, technische box-to-box speler is geworden. Hij was fantastisch gisteren, maar dat kon een blind paard ook zien."

Lees meer over
Gernot Trauner
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties