Veel lof voor Timber: "Dan zie ik geen reden om hem niet te selecteren"

Veel lof voor Timber: "Dan zie ik geen reden om hem niet te selecteren"

Na de 1-0 overwinning van Feyenoord op AZ ging het veel over matchwinner Quinten Timber. Zo ook bij Studio Voetbal, waar de middenvelder in het verleden vaker onderwerp van discussie was. Dit keer kon echter niemand eromheen dat Timber in zijn huidige vorm heel belangrijk is voor zijn ploeg.

"Timber was de beste man bij Feyenoord", begon Ibrahim Afellay. "Wat hij nu heel goed doet, is dat hij zijn kracht optimaal benut. Voorheen zag je vaak dat hij zich vastliep en zijn lichaam op de verkeerde manier gebruikte. Maar nu zet hij zijn actie steeds op het goede moment in. Hij heeft een gigantisch loopvermogen, een goed schot en ook zijn bereidheid is erg groot. En hij heeft een extra wapen dat niet veel middenvelders hebben, met hoe hij zijn man passeert en zijn versnelling. Dat gebruikt hij dit seizoen heel goed."

Guus Hiddink, te gast in de uitzending, wees bij dat laatste ook op de rol van de centrumverdedigers van Feyenoord. "De twee centrale verdedigers zijn defensief sterk en ervaren, maar geven hun inspeelpasses ook de juiste snelheid mee. Daardoor kunnen middenvelders 30, 40 meter overbruggen. Dat is ook heel belangrijk."

Timber in Oranje
Timber meldt zich deze week nog niet bij het Nederlands elftal, maar in zijn huidige vorm lijkt dat niet lang meer te hoeven duren. "Het wordt dringen op het middenveld", merkte Jeroen Stekelenburg op. "Het is lang zoeken geweest wie er naast Frenkie de Jong moest staan, maar nu gaat het opeens heel snel. Reijnders en Schouten zitten erbij, Gravenberch klopt op de deur, maar ook Timber kan in deze vorm heel veel. Hij zou - net als Stengs - ook op de plek kunnen spelen waar Wijnaldum lang speelde. Dat is opeens best een luxe voor de bondscoach."

Pierre van Hooijdonk ziet Timber ook snel international worden. "Ik heb hem altijd verweten dat hij meer doelpunten moest maken en assists moet geven. Nu was hij veruit de beste man van het veld en koppelde hij dat aan de winnende goal en een paar heel goede acties. Als dat structureel blijft, zie ik geen reden om hem niet te selecteren."

Lees meer over
Quinten Timber
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties