Kökcü: ''Ik heb een heel moeilijk begin van het jaar gehad''

Kökcü: ''Ik heb een heel moeilijk begin van het jaar gehad''

Orkun Kökcü was direct emotioneel na het laatste fluitsignaal. De middenvelder onthult in gesprek met ESPN dat hij aan het begin van het seizoen kampte met privéomstandigheden. Kökcü had moeite om de dagen door te komen en moest met een coach praten om zijn hoofd leeg te maken.

"Ik heb niet heel veel stem meer over," begint Kökcü. "Het was een titel waar je in eerste instantie niet vanuit ging omdat er heel veel jongens zijn weggegaan. We zaten met jongens die zijn overgebleven, en ik zat ook een-op-een met Slot. Toen zei ik ook: trainer, is het niet tijd om een keer kampioen te worden, omdat je vorig jaar dichtbij was met de Conference League met een prijs. Dit jaar wilden we echt heel graag kampioen worden, we hebben het nooit uitgesproken en dat heeft ons sterker gemaakt. Net voor de winterstop hadden we echt zoiets van: dit jaar is het mogelijk."

Orkun Kökcü merkt dat hij grote stappen heeft gemaakt. Hij heeft veel in zichzelf geïnvesteerd en dat heeft zich allemaal uitbetaald, met het kampioenschap als ultieme beloning. "Ik denk dat ik op alle fronten wel ben ontwikkeld, dat hoort er ook bij als je 22 jaar bent. Het ging met vallen en opstaan. Ik ben nu op een punt dat ik wel kan zeggen dat ik zekerder ben en het team probeer te dragen. Het gaat me redelijk tot goed af. Het is sowieso een teamprestatie. We hebben een fantastische groep. Iedereen staat er wanneer het moet, het is niet dat we bouwen op één persoon."

Privéomstandigheden
Kökcü blikt terug op het laatste fluitsignaal. "Het betekent veel voor me, ik heb een heel moeilijk begin van het jaar gehad. Op trainingskamp ging het niet goed. Ik had te veel dingen aan mijn hoofd, waardoor ik moeilijk de dagen doorkwam. Ik kan het wel vertellen, maar dat zullen jullie niet begrijpen. Dat is ook waarom mijn geloof dit jaar heel sterk is geweest. Het heeft iets met mijn geloof te maken, daar heb ik extra steun aan gehad. Mensen om mij heen hebben me gesteund. Ik heb een gedragscoach, hij wil eigenlijk niet dat ik zijn naam noem, maar hij verdient het ook. We hebben veel uren gemaakt om mijn hoofd vrij te krijgen en me echt te focussen op voetbal."

Ook op fysiek vlak heeft de aanvoerder van Feyenoord enorme stappen weten te maken. "Als je fit bent, kom je ook niet snel in vermoeidheid. Dan heb je energie om die bal goed te spelen, wat voorheen wel eens fout ging. Ik ben hartstikke fit, dus dat is top." Journalist Hans Kraay jr. vraagt ook nog na het moment samen met trainer Arne Slot. "Slot vertelde tegen mij: Dit heb je verdiend. De trainer was een van de weinigen die wist wat er aan het begin van het seizoen mis was met mij. Dat was een emotioneel moment voor mij.''

Kökcü: ''Ik heb een heel moeilijk begin van het jaar gehad''
Lees meer over
Orkun Kökcü
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties