Feyenoord kampioen van Nederland na overwinning in De Kuip

Feyenoord heeft op 14 mei opnieuw geschiedenis geschreven. De Rotterdammers hebben in een sfeervolle Kuip de zestiende landstitel uit hun geschiedenis weten binnen te halen. De ploeg van trainer Arne Slot versloeg zondagmiddag Go Ahead Eagles en is daardoor niet meer in te halen door de concurrenten.

De stemming in Rotterdam was de hele dag al optimaal te noemen. Tijdens de opkomst was er een megaspandoek te zien, wat de spelers een extra boost gaf om er vol voor te gaan. Het duurde niet lang voordat Feyenoord tegen Go Ahead Eagles op voorsprong kwam. Oussama Idrissi was verantwoordelijk voor de eerste treffer, en even later liet Santiago Gimenez De Kuip helemaal ontploffen met zijn doelpunt.

Waar supporters al massaal feestvieren, was het voor Feyenoord zaak om scherp te blijven. De Rotterdammers ontsnapten aan een strafschop. Marcus Pedersen haalde Bas Kuipers in, maar tot verbazing van iedereen gaf hij geen penalty. Even later kopte Mats Wieffer nog op de lat van het doel van Justin Bijlow, waardoor er bij Arne Slot ongetwijfeld een kleine opluchting was dat zijn ploeg met een 2-0 voorsprong de rust inging.

Net als in de eerste helft was het ook na rust al snel raak voor Feyenoord. Igor Paixão werd ingebracht als vervanger van Luis Sinisterra en begint de laatste maanden ook zijn waarde te bewijzen. De Braziliaan krulde de bal prachtig in de kruising, waardoor de veilige marge van 3-0 op het scorebord stond. Uiteindelijk werden er geen doelpunten meer gescoord en mag Feyenoord zich kampioen van Nederland noemen! Maandagmiddag om 12:00 uur vindt de huldiging van de selectie plaats op de Coolsingel.