Kassa rinkelt voor Feyenoord na bereiken halve finale

Kassa rinkelt voor Feyenoord na bereiken halve finale

De halve finale plaats van Feyenoord betekent niet alleen op sportief vlak goed nieuws voor de club. Ook de penningmeester van de Rotterdammers zal blij zijn met het bereiken van de laatste vier.

Feyenoord kan een bedrag van twee miljoen euro van de UEFA verwachten voor de prestatie van vanavond. Het totale prijzengeld wat de ploeg van Arne Slot deze Europese campagne tot nu toe bij elkaar speelde staat nu op 10.612.000 euro. Hier zitten de inkomsten uit de kaartverkoop en horecagelegenheden rondom De Kuip nog niet bij. Ook de inkomsten uit de market pool zijn hier nog niet bijgerekend. De UEFA doet geen mededelingen over hoe hoog dit bedrag is, maar naar schattingen bedraagt die zo’n 500.000 euro.

Als de Rotterdammers de eindstrijd in Tirana weten te bereiken, dan verdient het drie miljoen euro. De winnaar van het toernooi ontvangt nog eens twee miljoen euro extra. Het maximale bedrag dat Feyenoord deze Europese campagne kan verdienen ligt dus rond de vijftien miljoen euro. De winnaar van de Conference League plaatst zich overigens ook meteen voor de groepsfase van de Europa League van volgend seizoen.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties