Even voorstellen: Olympique Marseille

Even voorstellen: Olympique Marseille

Feyenoord moet in de halve finale van de Conference League zien af te rekenen met Olympique Marseille voordat het naar Tirana kan afreizen voor de eindstrijd. De andere halve finale bestaat uit AS Roma en Leicester City. De Fransen zijn misschien wel de zwaarste tegenstander die nog is overgebleven in de Conference League.

Dat blijkt ook wel uit de stand in de Ligue 1, waar de Fransen op de tweede plaats staan achter PSG. De ploeg uit Parijs, die een voorsprong van liefst twaalf punten heeft, lijkt niet meer ingehaald te kunnen worden. Dat is eigenlijk al jaren het geval, ook al werd vorig seizoen de dominantie even doorbroken door OSC Lille. Dat Marseille zich the best of the rest mag noemen in de Franse competitie is al een prestatie op zich. Mocht het ook als tweede eindigen dan spelen ze volgend seizoen in de Champions League.

De ploeg van trainer Jorge Luis Sampaoli rekende vanavond met 0-1 af van PAOK Thessaloniki. Die overwinning betekende alweer de vijfde zege in de laatste vijf wedstrijden. Dat de ploeg in vorm is, is dus wel duidelijk. De laatste nederlaag dateert alweer van zes maart, toen het in eigen huis met 0-1 verloor van AS Monaco. Stade Vélodrome, de thuishaven van Marseille, biedt plaats aan 68 duizend toeschouwers en is het decor van de allesbeslissende tweede wedstrijd in de halve finale.

De Fransen, die een begroting hebben van 140 miljoen euro, hebben daarnaast een aantal bekende spelers in de selectie. Keepers Steve Mandanda en Pau Lopez bijvoorbeeld. William Saliba, Sead Kolasinac en Matteo Guendouzi hebben allen een verleden bij Arsenal. De 22-jarige verdediger Boubacar Kamara, wiens transferwaarde wordt geschat op 25 miljoen euro, staat naar verluidt in de belangstelling bij meerdere Europese topclubs. Verder zijn Amine Harit, Cengiz Under en natuurlijk Dimitri Payet ook geen onbekenden voor menig voetbalvolger.

Marseille stroomde in in de Conference League nadat het als derde eindigde in de groep in de Europa League met Galatasaray, Lazio en Lokomotiv Moskou. Tot nu toe stroomden de Fransen moeiteloos door naar de halve finale van de Conference League: alle wedstrijden werden gewonnen. Qarabag FK (6-1), FC Basel (4-2) en nu dus PAOK (1-3) werden achtereenvolgens verslagen. Marseille reist op 28 april af naar De Kuip, op 5 mei volgt de return in Frankrijk.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties