"Kale kop, pleister op de neus; wat wil je nog meer?"

"Kale kop, pleister op de neus; wat wil je nog meer?"

Feyenoord leverde na de 1-0 overwinning op AZ drie spelers in het Elftal van de Week van De Telegraaf, dat deze week werd samengesteld door John van Loen. Hij koos daarin uiteraard voor Cyriel Dessers, die voor de derde keer in een week tijd de matchwinner was bij Feyenoord. Ook voor Gernot Trauner en Orkun Kökcü was een plekje gereserveerd.

"Cyriel Dessers is, ondanks dat hij opnieuw invaller was, mijn man van de week", begon Van Loen in de krant. "Je kunt moeilijk steeds duels beslissen en nooit in aanmerking komen voor het elftal van de week, toch? Zijn goal leek ook een bewussie, hij wachtte tot hij tussen de benen door kon schieten in de korte hoek en schoot niet blind."

Hij vervolgde: "Deze jongen is goud waard voor Feyenoord en een meester-supersub aan het worden. Hij mag heus wel vechten voor een basisplek, maar Linssen doet het hartstikke goed. Als ik Slot was? Dan zou ik hem nog niet in de basis zetten. Het is heerlijk als hij dit elke week zo doet."

Trauner
In Gernot Trauner zag Van Loen 'de grote man van Feyenoord'. "Hij leidt de hele achterhoede. Kale kop, pleister op de neus; wat wil je nog meer bij een verdediger? Zonder gekheid: hij heeft zich enorm snel aangepast en hij en Marcos Senesi begrijpen elkaar", zo zag de voormalig international en Feyenoord-speler.

Kökcü
"Orkun Kökcü was tegen AZ écht heel goed, zeker in de eerste twintig minuten van Feyenoord", lichtte Van Loen zijn laatste gekozen Feyenoorder toe. "Hij is heel balvast en vele malen beter geworden in vergelijking met de eerste weken van de competitie. Hij past precies goed in de speelstijl, is echt een verbindingsspeler. Hij komt altijd vrij en ze kunnen de bal bij hem kwijt. Wat hij nóg beter kan doen, is de bal sneller vooruit spelen, maar dat zal ook steeds beter worden."

Lees meer over
Orkun Kökcü Gernot Trauner
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties