Trauner: ''In het openbaar word ik voortdurend herkend''

Trauner: ''In het openbaar word ik voortdurend herkend''

Gernot Trauner is enkele maanden in Nederland en heeft absoluut geen spijt van zijn overstap naar Feyenoord. De ervaren centrale verdediger vertelt in gesprek met pers uit Oostenrijk dat hij onder de indruk is van zijn nieuwe club. Trauner speelde hiervoor jaren bij LASK en kon daar redelijk anoniem over straat. Nu gaat dat er wel anders aan toe.

"In Oostenrijk word je met rust gelaten, daar zijn minder mensen zo bezeten van voetbal. In het openbaar word ik voortdurend herkend en stappen mensen op me af. Dat merkte ik vooral toen ik pas net in Nederland was en verbleef in een hotel in het centrum van Rotterdam'', vertelt Trauner in gesprek met SPOX. ''Iedereen is heel vriendelijk geweest, maar je zit natuurlijk niet altijd te wachten op zulke toenaderingen, dus was het prettig om uiteindelijk een beetje buiten het centrum te gaan wonen.''

Trauner is blij met hoe het nu loopt bij Feyenoord, maar ziet ook nog veel punten die een stuk beter kunnen en moeten. ''We horen bij de beste vier ploegen in de competitie en daar willen we ook eindigen. We hebben onze speelstijl veranderd ten opzichte van vorig seizoen. Veel dingen gaan goed, maar we kunnen en moeten beter worden. We hebben punten gemorst tegen kleinere clubs. Dat is pijnlijk, als je hoog wilt eindigen. Maar we hebben veel potentie.''

Dat de 29-jarige Oostenrijker goed zit in Rotterdam blijkt ook uit zijn plannen voor de toekomst. "Ik ben niet meer de jongste en heb voor vier jaar getekend. Ik ga ervan uit dat ik hier jaren blijf, dat mijn kinderen hier naar school gaan en dat we ons thuis blijven voelen. Maar er zijn veel gekke dingen gebeurd in het voetbal, je moet op alles voorbereid zijn."

Hoogtepunt bij Feyenoord
''Dat was heel bijzonder'', blikt de Oostenrijker terug op de gewonnen topper tegen PSV. ''Wij waren niet de favoriet, maar de lichte underdog. We speelden een perfecte wedstrijd, al was het verschil niet zo groot als je zou vermoeden op basis van de uitslag. We waren effectief en lieten achterin niets toe. Samen met de wedstrijd tegen Union Berlin, met de fantastische sfeer in De Kuip, was het mijn grote hoogtepunt bij Feyenoord."

Lees meer over
Gernot Trauner
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties