Immers ziet uitblinker: "Wel de meest gevaarlijke man"

Immers ziet uitblinker: "Wel de meest gevaarlijke man"

Na de valse start van Feyenoord in de competitie tegen Fortuna Sittard, zullen de Rotterdammers er dit weekend in de stadsderby tegen Sparta alles aan moeten doen om de drie punten te pakken. Arne Slot gaf op de persconferentie al aan zijn spelers extra op scherp te zetten.

"Feyenoord is een ploeg die momenteel nog niet in vorm is en Sparta trekt de vorm van vorig jaar door", blikt Lex Immers in FC Rijnmond vooruit op de stadsderby van komend weekend. "Het kan zomaar een wedstrijd worden die lang gelijk blijft. Als ik dan toch moet kiezen, denk ik wel dat Feyenoord aan het langste eind trekt."

Als de vraag komt hoe de verdediging tegen Sparta zal komen te staan legt Feyenoord-watcher Dennis van Eersel uit dat Slot niet veel te kiezen heeft. "Heel veel smaken zijn er niet met de schorsing van Nieuwkoop en Pedersen die bezig is om zijn transfer naar Sassuolo af te ronden. Hij heeft vandaag nog meegetraind, maar er wordt sterk rekening mee gehouden dat hij zondag niet meer bij de selectie zit. Dan zal Geertruida rechtsback moeten staan en Thomas Beelen in de basis, want Trauner kan nog niet starten."

Momenteel lijkt Feyenoord het in de aanval vooral te moeten hebben van de kwaliteiten van Igor Paixão, zo ziet ook Immers. "Ik heb de wedstrijd van afgelopen zondag zitten kijken en dat was wel de meest gevaarlijke man, de gene die de meeste kansen creëerden. Van hem kwam de meeste dreiging. Als je naar Gimenez gaat kijken, die moet op dit moment gewoon nog in zijn ritme komen. Hij heeft geen vakantie gehad en ik weet zelf als voetballer wel hoe zwaar dat kan zijn."

Vertrek Pedersen
Ook het vertrek van Marcus Pedersen komt ter sprake in de voetbalshow. "Inclusief bonussen vertrekt hij voor acht miljoen euro, en hij is voor pak 'm beet twee miljoen euro gehaald. Dat is mooie winst voor een speler die nooit helemaal onomstreden was bij Feyenoord", licht Van Eersel toe. Kramer vindt het een goede keuze om de Noor te verkopen. "Ik denk dat hij aanvallend echt wel kwaliteiten heeft, maar hij is verdedigend vooral kwetsbaar. Hij kon veel compenseren met snelheid en dat is voor een verdediger altijd wel prettig, maar als je kijkt naar Geertruida of nu Nieuwkoop, ik denk dat die aan de bal gewoon veel beter zijn dan Pedersen. Ik denk dat Feyenoord er goed aan doet om hem te verkopen, want als iedereen fit is heb je straks drie rechtsbacks."

Middenveld
De zwakste plek in het elftal van Feyenoord lijkt momenteel nog het middenveld. Door het vertrek van Orkun Kökcü en Sebastian Szymański moeten er twee posities opnieuw opgevuld worden en daarin lijkt Slot nog zoekende. Kramer denkt vooral dat het tijd nodig heeft. "Ze gaan door een mindere periode en dat is logisch, want iedere voetballer heeft dat. Maar dat wil niet zeggen dat je gelijk het vertrouwen van je trainer kwijtraakt. Ik denk dat je die jongens gewoon moet laten staan en het vertrouwen geven dat ze daar weer uitkomen."

De Feyenoord-watcher denkt dat er vooruitgang geboekt kan worden zodra er een nieuwe aanvallende middenvelder is aangetrokken. "Het is volstrekt logisch dat Feyenoord nog zoekende is op het middenveld, omdat Zerrouki een andere speler is dan Kökcü, met andere kwaliteiten. En er is geen echte nummer tien, want ook Timber is dat niet echt vind ik." Ook Immers sluit zich aan bij de andere tafelgasten. De oud-Feyenoorder verwacht dat Wieffer snel weer op zijn goede niveau komt. "Als je er nu weer aan gaat sleutelen, gaat dat straks ook weer fout en dan blijf je zoekende naar oplossingen. Het is gewoon een vormdipje en net zoals bij Gimenez, gewoon één goede wedstrijd en dan is zijn vertrouwen weer terug."

Lees meer over
Lex Immers Igor Paixão
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties