Slot over Wieffer: ''Je geeft nu veel munitie aan iedereen''

Slot over Wieffer: ''Je geeft nu veel munitie aan iedereen''

Mats Wieffer heeft zich na de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard enorm kritisch uitgelaten over zijn eigen spel. De middenvelder van Feyenoord speelde geen goede wedstrijd en was na afloop van de wedstrijd dan ook teleurgesteld over zijn eigen spel. Trainer Arne Slot neemt Wieffer in bescherming en heeft afgelopen week een gesprek gehad met de Tukker.

''Als je één keer de naam hebt van vroeg opstaan, kom je nooit meer te laat'', doelt Slot op de beeldvorming die nu kan gaan ontstaan over Wieffer na zijn interview. ''Oftewel, als één of twee mensen vinden dat je niet zo goed gespeeld hebt en je gaat in zo een extreme mate onderkennen. Dan zei ik tegen hem, ik verwacht dat de komende zes wedstrijden niemand jou nog goed vindt.''

Slot is van mening dat Wieffer vooral de tweede helft tegen Fortuna Sittard zo slecht nog niet was. ''Ik vind het wel goed dat als je verloren hebt je kritisch bent op jezelf, maar je kan er ook in doorslaan. Hij heeft één mindere helft gespeeld, want ik vond dat hij zich de tweede helft prima herstelde. Maar die eerste helft was wel slecht. Je geeft nu veel munitie aan iedereen, ongeacht wat hij doet, om hem niet goed te vinden.''

De geluiden dat Wieffer uit vorm is, daar kan Slot weinig mee. "Dat wordt al gezegd, maar dat is op zich best knap na anderhalve wedstrijd. Als hij zondag gewoon een functioneel goede wedstrijd gaat spelen, zoals Wieffer vorig seizoen vooral heeft gedaan: functioneel goed voetballen. Ook toen gaf hij niet de ene steekpass na de andere en scoorde hij niet vier keer in een wedstrijd of schoot hij de bal niet in de kruising. Dan zal wellicht nu, door zijn zelfkritiek, de reactie zijn: 'Goh, hij viel weer niet op deze wedstrijd.' Dat is het gevaar van zelfkritisch zijn."

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties