''Ik vond hen echt de twee uitblinkers bij een goed Feyenoord''

Dat Feyenoorders een zuur gevoel overhielden aan De Klassieker kwam niet alleen door de nederlaag, maar ook dankzij het idee dat er gewoonweg meer in had gezeten. De Rotterdammers leverden, grote delen van de wedstrijd, een prima prestatie.

Ook analist Kenneth Perez was die mening toegedaan. “Ik vond Feyenoord gewoon goed spelen in de eerste zestig minuten, maar boven dat ‘goede’ zaten nog Malacia en Aursnes. Malacia was heel rustig aan de bal. Hij speelde natuurlijk tegen één van de beste spelers van de Eredivisie (Antony), maar hij was gewoon echt de rust zelve. Zijn oriëntatievermogen is ook goed, want als hij dat niet zou hebben, dan zou hij misschien hele gekke overtredingen maken."

"Ook Aursnes vond ik écht heel erg goed. Je moet eigenlijk op zijn hoofd letten: zijn blik gaat van rechts naar links. En dat zie je eigenlijk alleen bij hele goede middenvelders die alles onder controle hebben. Hij was echt de heerser op het hele middenveld vandaag en hij was echt bij alles betrokken, zowel in aanvallend als in verdedigend opzicht. Drukzetten, ineens doorvoetballen... Er zijn maar weinig Eredivisie-spelers die de kwaliteiten van Aursnes hebben", aldus Perez bij ESPN. "Ik vond hen echt de twee uitblinkers bij een goed Feyenoord."

Lees ook

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen