Van Hanegem: ''Het was puur om Dessers heel hard te raken''

Van Hanegem: ''Het was puur om Dessers heel hard te raken''

Uiteraard heeft ook Willem van Hanegem met grote interesse naar De Klassieker gekeken. Het was een wedstrijd waar nog lang over nagepraat zal worden: een 1-3 ruststand was alles behalve geflatteerd geweest, het strafschop moment met Cyriel Dessers, de opvallend korte extra tijd enzovoort enzovoort.

Van Hanegem zag, net als iedereen, dat Feyenoord lange tijd prima speelde. "Met Jens Toornstra en Reiss Nelson als de beste mensen", aldus De Kromme in het Algemeen Dagblad. Hij blikt ook nog terug op de strafschop situatie. "Die beuk in het zestienmetergebied tegen Cyriel Dessers vonden ze in veel praatprogramma’s allemaal niet zo bijzonder, maar kijk er dan nog eens goed naar. Het had niets met de bal spelen of iets dergelijks te maken, het was puur om Dessers heel hard te raken", zo vervolgt Van Hanegem. "Maar als Martínez zo gek doet, kijken we in televisieland liever even de andere kant op."

Ofir Marciano speelde op zich geen slechte wedstrijd. "Die vrije trap van Tadic had hij wel moeten hebben, maar hij moet daar volgens mij vooral twee mensen als muurtje neerzetten in plaats van eentje. Dat maakt het voor Tadic toch minder makkelijk. Die eerste treffer van Haller zou ik hem niet aanrekenen. Die knal van Gravenberch was zo hard en van dichtbij dat tegenhouden al heel wat was."

"Toch heeft Feyenoord kunnen zien dat het in staat is om het initiatief te nemen tegen de sterkste ploeg in de eredivisie. Dat zegt iets over de rest van het seizoen, maar niet over de komende jaren tegen Ajax. Je moet de kans grijpen als die er ligt tegen die ploeg en dat is wederom niet gelukt."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties