Slot: "Geen aanleiding om te verwachten dat die goal zou vallen"

Slot: "Geen aanleiding om te verwachten dat die goal zou vallen"

Trainer Arne Slot hield aan de verloren Klassieker van zondagmiddag het gevoel over dat er meer in had gezeten. De trainer was tevreden over hoe Feyenoord voor de dag kwam, maar wees ook enkele belangrijke momenten in de wedstrijd aan.

"Ik vond ons in de eerste helft heel erg goed", begon Slot zijn analyse voor de camera van ESPN. "We speelden heel aanvallend en probeerden constant om Ajax onder druk te zetten. Daar kregen we de beloning voor door met 1-2 voor te komen." De coach erkende echter ook dat Feyenoord die voorsprong verder had moeten uitbreiden, waar met name Cyriel Dessers nog een enorme mogelijkheid voor kreeg.

"Dat was wel een belangrijk punt in de wedstrijd. Als hij het overzicht houdt en naast zich kijkt, ziet hij dat Jens vrijstaat. Maar hij zit ook vol in zijn actie en Jens was achter de bal, ik weet niet of je dat aan kan coachen. De kwaliteit van Cyriel is ook dat hij vanuit alle hoeken kan schieten en scoren. Maar als hij de overzichtsbeelden ziet, denk ik dat hij ook tot de conclusie komt dat voorgeven een betere keuze was geweest."

Een andere speler die er op momenten niet goed uitzag, was doelman Ofir Marciano. Het woord verwijt wilde Slot niet in de mond nemen, maar hij wilde zijn rol bij de benutte vrije trap van Ajax, de 2-2, wel benoemen. "Ik denk dat hij er niet met een goed gevoel op terugkijkt. Dat was wel een cruciaal moment, want tot dat moment was het onrustig in de Arena."

Slot had dan ook lange tijd het gevoel dat Feyenoord met een resultaat zou vertrekken. "Zeker toen Brobbey die kopbal voor open goal miste. Ik vond Ajax niet goed spelen en wij stonden prima te verdedigen en zaten goed in de wedstrijd. We stonden wel steeds meer onder druk, maar er was geen aanleiding om te verwachten dat die goal zou vallen. Al helemaal niet op het moment waar de goal uit viel", doelde hij opnieuw op de 2-2.

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties