Til: "We hadden minimaal gelijk moeten spelen hier"

Til: "We hadden minimaal gelijk moeten spelen hier"

Na afloop van de verloren wedstrijd van Feyenoord tegen Ajax was de conclusie dat er meer in had gezeten. Die opvatting deelde ook doelpuntenmaker Guus Til, die in zijn gesprek met ESPN stelde dat de Rotterdammers het tactisch goed op orde hadden.

Met name in de eerste helft was Feyenoord de betere partij en maakte het veel gebruik van de ruimtes die er kwamen te liggen. Dat die ruimte er was, vond Til niet verrassend. "Ajax speelt vaak volle bak één op één, maar ze spelen vaak tegen teams die die duels verliezen. Daardoor lijkt het alsof ze verdedigend helemaal niet in de problemen komen. Tegen teams die op het middenveld wel de één tegen één kunnen winnen, zie je dat er ontzettend veel ruimte valt achter hun verdediging."

Feyenoord slaagde er dus wél in om die zwakte bloot te leggen. "Je moet je tegen Ajax niet laten slachten. Je moet jouw voorste spelers zo min mogelijk mee laten trekken door hun backs, want anders heb niemand om eruit te komen. Daarom moet je op het middenveld de bal veroveren en hopen dat je buitenspelers nog hoog genoeg staan."

Dat deden de Rotterdammers dus lange tijd goed, maar het gewenste resultaat leverde het niet op. Of Til toch trots is op de manier waarop zijn ploeg voor de dag kwam? "Daar is het echt te vroeg voor. We hadden minimaal gelijk moeten spelen hier. Dit is gewoon een dreun."

Lees meer over
Guus Til
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties