Huurlingen: Wålemark maakt debuut voor sc Heerenveen

Feyenoord verhuurt dit seizoen weer diverse spelers aan clubs uit binnen- en buitenland. FR12.nl volgt hun verrichtingen en komt wekelijks met een overzicht van hun prestaties. Deze week was er een om snel te vergeten, al maakte Patrik Wålemark wel zijn debuut voor sc Heerenveen.

sc Heerenveen - Excelsior 0-3
Patrik Wålemark: Invaller, 28 minuten
Mimeirhel Benita: Bank, geen minuten
Lennard Hartjes: Afwezig door blessure
Heerenveen - Excelsior had een wedstrijd met veel verhuurde Feyenoorders kunnen zijn, maar de huurlingen van Excelsior kwamen niet in actie. Lennard Hartjes ontbrak vanwege zijn blessure, terwijl Mimeirhel Benita 90 minuten op de bank bleef zitten. Ook Wålemark begon als reserve, maar hij kwam een halfuur voor tijd binnen de lijnen en maakte daarmee zijn debuut voor de Friese club. Al direct kreeg hij een grote mogelijkheid om iets aan de 0-2 achterstand te doen, maar de Zweed schoot over. Zijn invalbeurt was goed, al pakte hij nog wel een gele kaart, maar een eindstand van 0-3 kon ook hij niet voorkomen.

Sparta - Vitesse 1-0
Ramon Hendriks: Basis, 87 minuten
Ook Ramon Hendriks wist dit weekend niet te winnen. Bij zijn eerste basisplaats voor Vitesse zag de verdediger hoe Arno Verschueren van afstand al vroeg de enige treffer van de wedstrijd maakte. De gehele Arnhemse verdediging had het moeilijk met de voorhoede van Sparta, maar het bleef uiteindelijk bij 1-0.

FC Dordrecht - Jong AZ 0-0
Ilias Sebaoui: Basis, 63 minuten
Shiloh 't Zand: Invaller, 6 minuten
Antef Tsoungui & Korede Osundina: Afwezig
Van de vier verhuurde Feyenoorders bij FC Dordrecht, kwamen alleen Ilias Sebaoui en Shiloh 't Zand vrijdag in actie tijdens het 0-0 gelijkspel tegen Jong AZ. Basisspeler Sebaoui kreeg nog een goede mogelijkheid op de 1-0, maar miste oog in oog met de doelman. Shiloh 't Zand kreeg als invaller nog 6 minuten speeltijd, maar dat was te weinig om beslissend te zijn.

Rapid Wien - Sturm Graz 1-1
Neraysho Kasanwirjo: Basis, 90 minuten
Neraysho Kasanwirjo was zondag opnieuw basisspeler bij Rapid Wien, maar wacht wel nog op zijn eerste overwinning met zijn nieuwe club. De ploeg uit de Oostenrijkse hoofdstad kwam wel op voorsprong, maar zag Sturm Graz al vier minuten later weer gelijkmaken via een afstandsschot dat Kasanwirjo niet wist te blokken. De rechtsback pakte overigens ook opnieuw geel, waarmee hij na twee officiële wedstrijden ook op twee gele kaarten staat.

Boca Juniors - CA Lanús 1-1
Ezequiel Bullaude: Invaller, 12 minuten
Ezequiel Bullaude was eerder deze maand als basisspeler trefzeker in de beker voor Boca Juniors, maar wacht in de competitie nog op zijn eerste basisplaats. Ook dit weekend moest hij het tegen CA Lanús doen met een invalbeurt van 12 minuten. Dat was niet genoeg om gevaarlijk te worden en nog iets aan de stand van 1-1 te veranderen.

Overig
Tidjany Touré zat bij de 2-1 nederlaag van Gil Vicente tegen FC Porto 90 minuten op de bank. Thijs Jansen wacht nog altijd op zijn eerste wedstrijd voor De Graafschap.