Wålemark: ''Hij wilde echt graag dat ik zou komen''

Wålemark: ''Hij wilde echt graag dat ik zou komen''

Patrik Wålemark hoopt en verwacht bij SC Heerenveen de volgende stappen te zetten in zijn ontwikkeling. Feyenoord heeft de 21-jarige Zweed voor de rest van het seizoen verhuurd aan de Friezen. Wålemark heeft zijn eerste training bij SC Heerenveen achter de rug en heeft een goede eerste indruk van de club.

"Ik ben zo'n zeven maanden geblesseerd geweest, dus daardoor kwam ik niet aan spelen toe. Ook niet in de voorbereiding. Daarom ben ik hiernaartoe gekomen. Om meer te spelen. Het voelt goed om weer voetballer te zijn", vertelt Wålemark in gesprek met Omroep Fryslân.

"Het is een goede club. Ik ken al spelers die hier hebben gespeeld en die zijn heel positief over de club. Vooral Hussein Ali. Hij wilde echt graag dat ik zou komen. Dus een big shout-out naar hem. Hij bleef me maar bellen." Ook Amin Sarr vertelde goede verhalen over SC Heerenveen. "Ik weet dat hij het hier prima naar zijn zin heeft gehad. Dat hij veel scoorde. En dat veel Scandinaviërs het hier goed hebben gedaan."

Wålemark stelt zichzelf nog even voor aan de supporters van SC Heerenveen. "Ik kom graag van buiten naar binnen, vanaf de rechterflank. Ik ben creatief, ik wil voor mezelf en voor anderen kansen creëren. Ik speel mijn hele leven al in een 4-3-3 systeem, dus dat past perfect hier."

Wålemark moet nog wel even geduld hebben met zijn eerste minuten. De uitwedstrijd van aankomend weekend tegen Go Ahead Eagles komt nog te vroeg. "Ik denk dat ik na de interlandweek wel bij de selectie zit." SC Heerenveen neemt het na de interlandbreak op tegen Feyenoord in De Kuip.

Lees meer over
Patrik Wålemark
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties