Huurlingen: Geweldig debuut Jansen, Bullaude verliest Superclásico

Feyenoord verhuurt dit seizoen weer diverse spelers aan clubs uit binnen- en buitenland. FR12.nl volgt hun verrichtingen en komt wekelijks met een overzicht van hun prestaties. Deze week maakten opnieuw enkele huurlingen hun (basis)debuut, waarvan dat van De Graafschap-keeper Thijs Jansen het meest succesvol was.

FC Twente - sc Heerenveen 1-0
Patrik Wålemark: Basis, 60 minuten
Een week na zijn eerste minuten als invaller in het shirt van sc Heerenveen, volgde voor Patrik Wålemark ook zijn basisdebuut. Uit bij FC Twente werd de Zweed regelmatig gezocht door zijn ploeggenoten en was hij zo kort na rust heel dicht bij een treffer. Een voorzet in de loop werkte hij echter net naast. Na een uur spelen werd Wålemark afgelost. Vanaf de bank zag hij hoe zijn ploeg uiteindelijk met 1-0 verloor.

NEC - Vitesse 1-3
Ramon Hendriks: Basis, 90 minuten
Ramon Hendriks kon dit weekend met Vitesse een mooie overwinning vieren. De ploeg won namelijk de Gelderse derby van NEC. Na een vroege 0-1 deden de Nijmegenaren iets terug, waarbij de bal door de benen van de Feyenoord-huurling heen werd binnengeschoten. In de slotfase trok Vitesse de wedstrijd echter toch naar zich toe. Hendriks speelde - net als vorige week - de gehele 90 minuten mee.

De Graafschap - Roda JC 0-0
Thijs Jansen: Basis, 90 minuten
Nadat hij zijn eerste weken op de bank doorbracht, mocht Thijs Jansen dit weekend in een topwedstrijd debuteren. Zijn De Graafschap kreeg namelijk bezoek van koploper Roda JC. Direct liet Jansen zien dat hij in de basis thuishoort, want met enkele geweldige reddingen hield hij de thuisploeg op de been. De wedstrijd eindigde - mede dankzij het ijzersterke optreden van de Feyenoorder - in een 0-0 gelijkspel.

''Een teleurstelling. Ik zou liegen als ik zei dat het niet zo was'', zegt Jansen over zijn start bij De Graafschap in gesprek met het Algemeen Dagblad. ''De trainer besloot anders en ik had het te accepteren. Maar ik heb best moeilijke momenten gehad. Gelukkig houd ik van keepen en kon ik me op de trainingen uitleven. Ik heb gedaan wat ik moest doen, alleen voetballend kan het beter. Ik kwam die ene keer goed weg. Telt dat doelpunt, dan ziet de wereld er nu heel anders uit.''

FC Eindhoven - FC Dordrecht 1-1
Ilias Sebaoui: Basis, 90 minuten
Antef Tsoungui: Basis, 90 minuten (1 assist)
Shiloh 't Zand: Invaller, 30 minuten
Korede Osundina: Afwezig
Een gelijkspel werd het ook voor de Feyenoord-huurlingen bij FC Dordrecht. Ilias Sebaoui en Antef Tsoungui begonnen in de basis, waarbij vooral laatstgenoemde een sterke wedstrijd speelde. De Belg zette na een klein halfuur een geweldige solo in. Als laatste man begon hij op te stomen en stak hij bijna het hele veld over, om daarna met een goede pass spits Rene Kriwak één-op-één tegenover de keeper te zetten. De spits rondde dat af, maar het was niet genoeg voor een overwinning. Ook Shiloh 't Zand kon in een invalbeurt van 30 minuten niets meer veranderen aan de 1-1 eindstand.

Austria Wien - Rapid Wien 0-0
Neraysho Kasanwirjo: Basis, 69 minuten
De Oostenrijkse derby tussen Austria Wien en Rapid Wien eindigde, ondanks twee rode kaarten voor de thuisploeg, in een 0-0 gelijkspel. Bij Rapid speelde Kasanwirjo als rechtsback 69 minuten mee. Hij kende een stabiel, maar verder niet erg opvallend optreden.

Boca Juniors - River Plate 0-2
Ezequiel Bullaude: Basis, 45 minuten
Ezequiel Bullaude is na dit weekend een prachtige ervaring rijker. Hij was namelijk basisspeler - voor de eerste keer sinds zijn verhuur - in de Argentijnse Superclásico tussen Boca Juniors en River Plate. Toch zal hij niet heel positief op zijn wedstrijd terugkijken. Bullaude werd namelijk al na één helft naar de kant gehaald, toen zijn ploeg tegen een 0-1 achterstand aankeek. Veel hielp die wissel niet, want Boca verloor de wedstrijd uiteindelijk met 0-2.

Gil Vicente - Casa Pia 2-0
Tidjany Touré: 17 minuten, invaller
Touré heeft een overwinning geboekt. De 21-jarige aanvaller, die bij Feyenoord nog een contract heeft tot medio 2025, komt tot het einde van dit seizoen uit voor Gil Vicente FC, de club uit de Primeira Liga, de hoogste divisie in Portugal. Maandagavond mocht Touré en kwartier voor tijd als invaller binnen de lijnen komen. In de laatste deel moest hij vooral de voorsprong verdedigen, en werd zijn inbreng beoordeeld met een 6.9.

Overig
De twee huurlingen bij Excelsior kwamen wederom niet in actie. Lennard Hartjes is langdurig geblesseerd en Mimeirhel Benita zat opnieuw 90 minuten op de bank.