Huurlingen: de prestaties van de verhuurde Feyenoorders in 2021/22 op een rijtje

Huurlingen: de prestaties van de verhuurde Feyenoorders in 2021/22 op een rijtje

Voor vrijwel alle verhuurde Feyenoorders zit het seizoen 2021/22 erop. Daarom zet FR12.nl nog een keer hun prestaties van het afgelopen seizoen op een rijtje.

Marouan Azarkan (Excelsior)
34 wedstrijden (33 keer basis): 10 doelpunten, 10 assists*
*seizoen nog niet voorbij
Contract bij Feyenoord tot 2023

Te beginnen met de enige huurling die nog níét uitgevoetbald is voor dit seizoen. Excelsior bereikte namelijk de halve finale van de promotie/degradatieplay-offs ten koste van Roda JC en mag het daarin nu opnemen tegen Heracles Almelo. Uiteraard is promoveren een belangrijke laatste doelstelling voor Azarkan, maar op individueel niveau kan hij al langer van een geslaagd seizoen spreken. Hij was vrijwel altijd basisspeler bij de nummer zes van de Keuken Kampioen Divisie en met 10 doelpunten en 10 assists heeft hij ook zijn persoonlijke doelstellingen behaald. In gesprek met FR12 vertelde de 20-jarige rechtsbuiten onlangs over zijn leerzame jaar bij Excelsior en zijn toekomst bij Feyenoord.

Naoufal Bannis (NAC Breda)
15 wedstrijden (13 keer basis): 7 doelpunten, 0 assists
Contract bij Feyenoord tot 2024

NAC Breda is inmiddels door ADO Den Haag uitgeschakeld in de play-offs, maar Feyenoord-huurling Naoufal Bannis kwam door een blessure sowieso al niet meer in actie. Het was een vervelend einde van een verder niet onaardige uitleenbeurt. De 20-jarige aanvaller werd in de winter verhuurd en had in eerste instantie nog even nodig om op stoom te komen. Vlak voor zijn blessure was hij juist aan zijn beste periode bezig, met liefst 4 treffers in zijn laatste 3 wedstrijden. Naast de spitspositie speelde Bannis in Breda overigens ook enkele keren als linksbuiten.

Christian Conteh (FC Dordrecht)
16 wedstrijden (14 keer basis): 4 doelpunten, 6 assists
Contract bij Feyenoord tot 2024
Christian Conteh werd dit seizoen in eerste instantie verhuurd aan SV Sandhausen, maar door diverse blessures keerde hij in de winter vroegtijdig terug naar Feyenoord. De club vond met Dordrecht een nieuwe bestemming voor de 22-jarige Duitser. Daar bleek hij een stuk succesvoller. Conteh scoorde bij zijn eerste invalbeurt en met in totaal twee goals en twee assists in zijn eerste vier wedstrijden raakte hij zijn basisplaats niet meer kwijt. Met 4 goals en 6 assists achter zijn naam keert Conteh terug naar De Kuip. Iets waar hij heel erg naar uitkijkt, zo gaf hij onlangs nog aan tegenover RTV Rijnmond.

Francesco Antonucci (FC Volendam)
16 wedstrijden (7 keer basis): 1 doelpunt, 1 assist
Contract bij Feyenoord tot 2024 (speelt ook komend seizoen nog bij FC Volendam)
Francesco Antonucci leek dit seizoen na twee jaar bij FC Volendam eindelijk klaar voor Feyenoord 1, maar slaagde er door blessureleed in de voorbereiding niet in om aan te haken. In de winter keerde hij daarom wederom terug in Volendam, maar zo succesvol als zijn eerdere seizoenen daar, was hij dit keer niet. De 22-jarige Belg kwam in vrijwel elke wedstrijd in actie, maar slechts 7 keer als basisspeler. Wat daarbij niet hielp was dat juist toen hij zijn basisplaats na een coronabesmetting herwonnen had, Volendam een vrije val inzette die de ploeg uiteindelijk de titel zou kosten. Ook het rendement van Antonucci bleef achter: hij eindigde het seizoen op slechts 1 goal en 1 assist. Wel weet hij dat hij volgend seizoen een nieuwe kans krijgt in Volendam; door de promotie naar de Eredivisie is zijn verhuurperiode met een jaar verlengd.

Achraf El Bouchataoui (RKC Waalwijk)
13 wedstrijden (3 keer basis): 0 doelpunten, 0 assists
Contract bij Feyenoord tot 2022
Nadat hij vorig seizoen wat kansen kreeg in Feyenoord 1, kreeg Achraf El Bouchataoui dit seizoen de kans om zich bij RKC een heel jaar lang op Eredivisieniveau te bewijzen. Dat pakte helaas anders uit. Aanvankelijk kreeg de middenvelder zijn minuten, na verloop van tijd zelfs als basisspeler, maar in oktober gooide een ernstige blessure roet in het eten. Hij moest geopereerd worden en kwam vanaf dat moment amper meer in actie. Inmiddels lijkt de 22-jarige Rotterdammer op zoek te kunnen naar een nieuwe club. Zijn contract bij Feyenoord loopt deze zomer af en is in april formeel opgezegd.

Mark Diemers (Hannover 96)
16 wedstrijden (13 keer basis): 0 doelpunten, 1 assist
Contract bij Feyenoord tot 2023
Naast zeven jonge talenten kreeg ook de 28-jarige Mark Diemers deze winter de kans om elders meer wedstrijden te spelen. Dat is goed gelukt: bij Hannover 96 in de Duitse 2. Bundesliga was hij al vanaf de eerste wedstrijd zeker van een basisplaats als controlerende middenvelder. Deze raakte hij kort kwijt nadat hij een coronabesmetting had opgelopen, maar na enkele invalbeurten stond hij al snel weer negentig minuten op het veld. De vraag is wel waar de toekomst van Diemers ligt. Hannover 96 zou hem graag definitief overnemen, maar zou niet kunnen of willen voldoen aan de vraagprijs van Feyenoord. In Rotterdam ligt hij nog vast tot medio 2023, maar lijkt er geen toekomst meer voor hem weggelegd. Zelf hij liet hij onlangs aan ELF Voetbal weten graag in het buitenland te willen blijven.

Robert Bozeník (Fortuna Düsseldorf)
21 wedstrijden (4 keer basis): 2 doelpunten, 0 assists
Contract bij Feyenoord tot 2024
In dezelfde competitie heeft Robert Bozeník zijn kans om zich alsnog te bewijzen niet kunnen aangrijpen. De Slowaak scoorde al bij zijn eerste basisplaats, maar daarna ging het snel bergafwaarts. Zijn tweede treffer, op 16 oktober 2021, zou zijn laatste zijn in dienst van Fortuna Düsseldorf. Al tegen de winter leek een oplossing als bij Conteh, het vinden van een nieuwe verhuurbestemming, een oplossing. Bozeník zelf wilde echter voor zijn kans blijven vechten. Die kans kreeg hij eind januari in een tweespitsensysteem, maar ook toen verdween hij na twee duels alweer uit de basiself. De 22-jarige spits keert na slechts 4 basisplaatsen in totaal terug naar Feyenoord en het is de vraag hoe zijn toekomst eruit zal zien, met een contract dat nog doorloopt tot 2024.

Aliou Baldé (Waasland-Beveren)
7 wedstrijden (3 keer basis): 0 doelpunten, 1 assist
Contract bij Feyenoord tot 2025
Ook Aliou Baldé deed bij Waasland-Beveren niet zoveel speeltijd op als van tevoren wellicht gehoopt. De Senegalees vertrok in de winter naar de club die uitkomt op het tweede niveau van België, maar kwam niet verder dan 7 optredens, waarvan 3 als basisspeler. Omdat clubs in België maar 7 wisselspelers mee mogen nemen, zat hij ook enkele keren niet bij de selectie. Baldé is uiteraard pas 19 jaar en kan zich volgend seizoen dus mogelijk ergens anders verder ontwikkelen. Bij Feyenoord heeft hij nog een contract tot medio 2025.

Lees meer over
Achraf El Bouchataoui Marouan Azarkan Naoufal Bannis Robert Bozenik Mark Diemers Christian Conteh Aliou Balde Francesco Antonucci
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties