Huurlingen: Azarkan na blessure terug in basiself Excelsior

Feyenoord verhuurde ook deze zomer weer meerdere spelers aan binnen- en buitenlandse clubs. Daarom komt FR12.nl in de rubriek Huurlingen weer met een wekelijks overzicht van de prestaties van deze spelers. Deze week was er onder meer een basisplaats voor Marouan Azarkan, die bij Excelsior terugkeerde van een blessure.

Excelsior - FC Utrecht 0-1
Marouan Azarkan: Basis, 69 minuten
Ramon Hendriks: Geblesseerd

Na een maand van blessureleed was Marouan Azarkan dit weekend terug bij Excelsior. Hij begon direct weer in de basis. Een goed resultaat leverde dat tegen het FC Utrecht van Jens Toornstra echter niet op. Azarkan zelf hoopte zijn ploeg met een gevaarlijke voorzet en een schot van afstand nog twee keer aan een gelijkmaker te helpen, maar dat mocht niet zo zijn. De aanvaller werd na 69 minuten afgelost en zag zijn ploeg de 0-1 achterstand niet meer goedmaken. Bij FC Utrecht was de langdurig geblesseerde Ramon Hendriks uiteraard nog afwezig.

Fortuna Sittard - FC Volendam 2-0
Cole Bassett: Invaller, 9 minuten
Francesco Antonucci: Geblesseerd
Ook het affiche Fortuna Sittard tegen FC Volendam was niet het Feyenoord-onderonsje dat het had kunnen zijn. Dat had vooral te maken met de afwezigheid van de nog altijd geblesseerde Francesco Antonucci, maar ook Cole Bassett stond wederom niet aan de aftrap. Hij viel pas negen minuten voor tijd in, toen de eindstand van 2-0 al op het scorebord stond.

FC Emmen - sc Heerenveen 0-0
Mark Diemers: Basis, 78 minuten
Mark Diemers speelde met FC Emmen tegen sc Heerenveen in de rol van linkeraanvaller. Ook zijn ploeg slaagde er echter niet in om de verdedigende muur van de Friezen te passeren, zoals dat eerder dit seizoen ook al het geval was voor Feyenoord. Diemers pakte na 75 minuten spelen een gele kaart en werd kort daarna naar de kant gehaald.

FC Eindhoven - FC Dordrecht 1-1
Aliou Baldé: Basis, 90 minuten
Naoufal Bannis: Geblesseerd
In de Keuken Kampioen Divisie speelde FC Dordrecht met Aliou Baldé in de basis met 1-1 gelijk tegen nummer drie FC Eindhoven. Bij de thuisploeg ontbrak de geblesseerde Naoufal Bannis. Baldé zelf was in de openingsfase al dicht bij de openingstreffer, maar schoot vanuit een moeilijke hoek tegen de paal. Verder bereidde hij nog twee grote kansen voor, maar bij de enige Dordtse treffer was hij niet betrokken.

ADO Den Haag - Jong PSV 1-3
Denzel Hall: Basis, 90 minuten
Nog altijd was er geen wedstrijd van ADO Den Haag waar Denzel Hall niet aan de aftrap stond. Ook dit weekend speelde hij weer negentig minuten tegen Jong PSV, en zette hij zowel aan de bal als verdedigend een degelijk optreden neer. Minder positief was het resultaat van zijn ADO, dat ook tegen Jong PSV weer onderuit ging. De ploeg van Dirk Kuyt staat na negen wedstrijden op een teleurstellende zeventiende plaats.

Almere City - Roda JC 2-1
Lennard Hartjes: Basis, 62 minuten
Ook Lennard Hartjes is al enige tijd basisspeler in de Keuken Kampioen Divisie. Zo ook op bezoek bij Almere City, waar hij wel al vroeg gewisseld werd. In het uur dat hij op het veld stond was hij zuiver in de passing, maar bleek dat niet genoeg om Roda JC aan meer te helpen dan een 1-1 gelijkspel. Vanaf de bank zag hij hoe Almere er tien minuten voor tijd met de drie punten vandoor ging.

Helmond Sport - TOP Oss 1-2
Thijs Jansen: Basis, 90 minuten
Na een gelijkspel en twee nederlagen pakte Thijs Jansen met TOP Oss dit weekend eindelijk weer drie punten. Daar had de door Feyenoord verhuurde doelman zelf met 4 reddingen ook een aardig aandeel in. De rebound op één van die reddingen leverde TOP de enige tegentreffer op, maar omdat het zelf twee keer scoorde, maakte dat weinig uit. Ook de paal en verdediging hielpen Jansen om zijn doel op die ene goal na schoon te houden.

FC Famalicão - Boavista 4-0
Robert Bozeník: Basis, 45 minuten
Het Boavista van Robert Bozeník beleefde een bijzonder pijnlijk weekend. De nummer vier van de Portugese competitie ging verrassend onderuit tegen nummer vijftien FC Famalicão. Bozeník stond aan de aftrap, maar kwam nauwelijks in het spel voor. Na 45 minuten en twee tegentreffers besloot de trainer in te grijpen, waar de Feyenoorder het slachtoffer van werd. Dat hielp niet, want in de tweede helft werd de 2-0 achterstand uitgebreid tot liefst 4-0.