Huurlingen: Assist Wålemark, vroege rode kaart voor Tsoungui

Huurlingen: Assist Wålemark, vroege rode kaart voor Tsoungui

Feyenoord verhuurt dit seizoen weer diverse spelers aan clubs in binnen- en buitenland. FR12.nl volgt hun verrichtingen en komt wekelijks met een overzicht van hun prestaties. Deze week gaf Patrik Wålemark een knappe assist, pakte Antef Tsoungui een vroege rode kaart en was er eindelijk een basisplaats voor Thijs Jansen.

sc Heerenveen - FC Volendam 1-2
Patrik Wålemark: Invaller, 33 minuten (1 assist)
Voor Patrik Wålemark en Heerenveen was het geen goed weekend. De ploeg verloor met 1-2 van hekkensluiter FC Volendam. Toch was Wålemark als invaller nog wel van waarde. Op knappe wijze verlengde hij een van richting veranderde voorzet, waardoor spits Ion Nicolaescu de 1-2 kon binnenschieten. Ondanks deze assist en een goede invalbeurt van Wålemark kon Heerenveen de comeback niet voltooien.

Almere City - Vitesse 5-0
Ramon Hendriks: Basis, 90 minuten
Nog veel zwaarder was de nederlaag die Ramon Hendriks leed met zijn Vitesse. In de degradatiekraker tegen promovendus Almere City gingen de Arnhemmers met liefst 5-0 onderuit. Grote fouten van Hendriks zelf zaten er niet bij, maar dat maakte de nederlaag niet minder pijnlijk. Vitesse nam de laatste plaats in de Eredivisie over van FC Volendam.

Excelsior - Go Ahead Eagles 1-1
Mimeirhel Benita: Invaller, 22 minuten
Lennard Hartjes: Geblesseerd

Nog altijd zonder de langdurig geblesseerde Lennard Hartjes nam Excelsior het op tegen Go Ahead Eagles. Benita stond ook niet aan de aftrap, maar mocht ruim 20 minuten voor tijd invallen bij een 0-1 achterstand. In die tijd had de verdediger zelf geen groot aandeel in de wedstrijd, maar kwam zijn ploeg wel nog langszij. Door het gelijkspel gaat Excelsior de winterstop in als de nummer 12 van de Eredivisie.

Telstar - FC Dordrecht 0-2
Antef Tsoungui: Basis, 12 minuten (rode kaart)
Ilias Sebaoui: Basis, 45 minuten
Korede Osundina: Basis, 76 minuten
Shiloh 't Zand: Basis, 18 minuten
Voor FC Dordrecht was het een goed weekend, al zullen de vier Feyenoord-huurlingen dat niet helemaal zo beleefd hebben. Alle vier stonden ze tegen Telstar in de basis, maar al na twaalf minuten moest de eerste het veld verlaten. Antef Tsoungui zette een snoeiharde tackle in en kreeg een zeer vroege rode kaart. Ook 't Zand werd daar het slachtoffer van, want zes minuten na dit moment deed trainer Michele Santoni een tactische aanpassing en haalde hij de middenvelder naar de kant. In de rust volgde Ilias Sebaoui, waardoor alleen Korede Osundina nog op het veld stond toen Dordrecht met een man minder toch op voorsprong kwam. Iets eerder krulde hijzelf een bal op de paal. Toen in minuut 89 de 0-2 viel, was hij ook al gewisseld en stond geen van de Feyenoorders meer op het veld.

FC Den Bosch - De Graafschap 0-4
Thijs Jansen: Basis, 90 minuten
Thijs Jansen is eindelijk eerste doelman bij De Graafschap. De 22-jarige Feyenoord-huurling moest lang geduld houden, maar dit weekend besloot trainer Jan Vreman om zijn concurrent Mees Bakker te passeren. Jansen speelde direct weer een goede wedstrijd, ook al hoefde hij niet veel reddingen te verrichten. De Graafschap beleefde een makkelijke avond en versloeg FC Den Bosch met 0-4.

Arouca - Gil Vicente FC 3-0
Tidjany Touré: Invaller, 30 minuten
Gil Vicente FC zakte dit weekend tot onder de degradatiestreep in de Portugese competitie. De ploeg van Feyenoord-huurling Tidjany Touré verloor met 3-0 van directe concurrent Arouca. Touré zelf kwam pas twintig minuten voor tijd in de ploeg, bij een achterstand van 2-0. Vanaf de linkerflank wist hij nog twee kansjes te creëren voor zijn teamgenoten, maar de enige treffer viel toch weer aan de andere kant. Na zeven wedstrijden zonder zege is Gil Vicente nu de nummer 16 van Portugal.

Overig
Neraysho Kasanwirjo (Rapid Wien) en Ezequiel Bullaude (Boca Juniors) kwamen niet in actie. Zij hebben de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar er al even opzitten.

Lees meer over
Patrik Wålemark Thijs Jansen Antef Tsoungui
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties