"Hij kan het met zijn lengte en postuur bij een Engelse club prima doen"

"Hij kan het met zijn lengte en postuur bij een Engelse club prima doen"

Zaterdagochtend sprak Dávid Hancko zich tegenover Slowaakse media uit over de genoemde interesse van Europese topclubs. Zelf zou de Slowaak graag de overstap maken naar Liverpool FC om Arne Slot te volgen, maar uiteraard moet die interesse er maar net zijn vanuit Engeland. Voorlopig focust de verdediger zich op het EK van komende zomer.

"Timber en Hancko zijn wel echt stabiel", begint Luigi Bruins in het programma FC Rijnmond. Vooral de Slowaak heeft dit seizoen in zijn ogen het meeste indruk gemaakt bij Feyenoord. "Als je kijkt welke clubs er nu ook genoemd worden bij zijn naam, dan zijn dat niet de minste." Harry van der Laan oppert ook Yankuba Minteh als uitblinker, maar daar is de voormalig middenvelder het niet mee eens. "Hij heeft ook wel een heel groot gedeelte niet gespeeld."

Na de blessure van Quilindschy Hartman begon de Slowaak ook een aantal keren als linksback, maar dat is niet de positie waar Bruins de uitblinker het liefst ziet spelen. "Ik zie Hancko wel het liefst centraal. Ik denk dat je naar het grote plaatje moet kijken en dan past hij beter als centrale verdediger. Als linksback heb je iets meer snelheid en wendbaarheid nodig. Centraal kan hij het met zijn lengte en postuur bij een Engelse club prima doen."

Van der laan vindt juist het aanvallende aspect van Hancko op de linkerflank erg indrukwekkend. "Dan is hij echt bezig met goals maken en voorzetten geven. Alleen die echte supersnelheid mist hij op de eerste vijf tot tien meter wel een beetje. Dan heb je daar graag een explosieve back."

Feyenoord-watcher Dennis Kranenburg oppert ook nog de partner van Hancko in de verdedigingslinie van Feyenooord. "Als je kijkt naar ontwikkeling, dan vind ik Beelen. Als je kijkt hoe hij zich heeft ontwikkeld van PEC Zwolle naar basisspeler, is dat indrukwekkend. Nu wordt er gezegd dat hij gewoon mag blijven staan."

Lees meer over
Dávid Hancko
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties