Hancko hoopt op hereniging met Slot: "Dat is natuurlijk een droom"

Hancko hoopt op hereniging met Slot: "Dat is natuurlijk een droom"

Dávid Hancko was misschien wel de beste speler van Feyenoord in het afgelopen seizoen. Zowel in het centrum als op de flank liet hij zijn klasse zien in de verdediging van de Rotterdammers. Alles lijkt erop dat de 26-jarige Slowaak komende zomer een vervolgstap zal gaan maken in zijn carrière, al heeft hij wel een contract tot medio 2028 in de havenstad.

"Ik wens hem het beste en ik denk dat hij voorbestemd is voor succes", vertelt Hancko over Arne Slot in gesprek met het Slowaakse Sport Aktuality. "Dat hij dit seizoen nog bij Feyenoord onder contract stond, was voor mij een beetje een verrassing, want hij is echt uitstekend. Ik kan niet zeggen dat hij mijn kijk op voetbal heeft veranderd, maar hoeveel hij mij in die twee jaar ook heeft geleerd, daar kan ik hem alleen maar voor bedanken."

Mocht Slot nog spelers van Feyenoord willen meenemen naar Liverpool, dan wordt Hancko door veel mensen genoemd als beste en meest logische optie. "Als ik bij één van de beste clubs ter wereld zou kunnen spelen en onder Slot mag spelen, dan is dat natuurlijk een droom voor mij. Wat mijn transfer betreft, zijn er veel dingen die een rol spelen. De club moet ook beslissen, maar nu heeft het geen zin om daar bij stil te staan. Ik concentreer me op het EK en dat is nu het belangrijkste voor mij."

Hancko krijgt vaak de vraag of hij een transfer gaat maken en dus is het ook lastig om die gedachte uit zijn hoofd te krijgen. "Maar ik probeer het altijd als iets positiefs te beschouwen dat mij is overkomen, of zelfs als motivatie. Als het op de waarheid gebaseerd is, probeer ik te laten zien dat ik het kan. Ik focus me alleen op voetbal en denk aan de volgende wedstrijd. Dat is precies wat mij vooruit drijft."

Coach van wereldklasse
De Slowaak maakt met zijn woorden wel duidelijk dat hij graag de overstap wil maken met Slot naar Liverpool, maar toch is daar voorlopig nog totaal geen sprake van. Voor zijn voormalig trainer heeft Hancko in ieder geval mooie woorden over. "Op voetbalgebied is hij ongelooflijk. Elke wedstrijdvoorbereiding gaf me ongelooflijk veel vertrouwen en zelfs toen we in de Champions League tegen Lazio, AS Roma of Atlético Madrid gingen spelen, wist ik dat we er klaar voor waren en verschillende opties hadden. Het werd altijd tot in de puntjes voorbereid."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties