"Het was de tweede keer deze week dat ik zijn keuzes niet goed snapte"

"Het was de tweede keer deze week dat ik zijn keuzes niet goed snapte"

Arne Slot moest afgelopen week flink puzzelen om tot de beste manier te komen om Atlético Madrid en PSV te bestrijden. Toch worden na twee nederlagen vraagtekens gezet bij de keuzes die hij maakte. Zo ook in de wekelijkse videorubriek Rondje Eredivisie van Voetbal International.

"Het was de tweede keer deze week dat ik zijn keuzes niet goed snapte", begon hoofdredacteur Pieter Zwart. "Als je het interview voor de wedstrijd zag, kreeg je de indruk dat hij er bijna spijt van had hoe hij zijn ploeg had voorbereid, omdat hij niet verwacht had dat PSV met Jerdy Schouten in de verdediging ging spelen. Maar ook als PSV dat niet zou doen, is het handig om aan een van de zijkanten iemand te hebben met een actie, snelheid en diepgang."

Daarbij zou de keuze doorgaans vallen op Igor Paixão en/of Yankuba Minteh, maar beide spelers begonnen op de bank. "Paixão heeft zoveel weken achter elkaar niet geleverd, dat Slot dacht: zijn krediet is op, ik geef Ivanusec de kans. Maar sinds zijn blessure is ook wat hij laat zien heel pover." Als invaller kon Minteh wel voor het nodige gevaar zorgen. "Hij houdt mensen bezig. Bij de goal die Gimenez maakte, droeg Minteh samen met Ueda bij aan de twijfel bij Boscagli, die daardoor teveel ruimte weggaf."

Twee keer een 5
Tot slot werd Zwart gevraagd om Slot een cijfer te geven voor hoe hij de twee belangrijke duels van afgelopen week heeft aangepakt. Te beginnen met de wedstrijd tegen Atlético, waar hij Ramiz Zerrouki op de bank hield. "Dat was niet verstandig. Ik had aanvallend gewisseld en met Zerrouki gestart. Maar Atlético was ook gewoon beter, dus de kans was groot dat je dan ook had verloren. Voor PSV geldt hetzelfde: ik denk dat je met net wat andere keuzes net wat meer kans had gemaakt. Twee keer een 5", was zijn uiteindelijke conclusie.

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties