Krabbendam: "Dan is tweede worden ook gewoon een uitstekende prestatie"

Feyenoord is na zondag definitief afgehaakt in de titelstrijd. Die conclusie trok ook clubwatcher Martijn Krabbendam na de 1-2 nederlaag tegen PSV. In de nabeschouwing van zijn werkgever Voetbal International vertelde hij waar het volgens hem fout ging bij de Rotterdammers.

"Het verschil? Individuele fouten", luidde het simpele antwoord van Krabbendam. "Als jij als international aan de wandel gaat en een heel gekke pirouette maakt op eigen helft, wat leidt tot balverlies waar de goal uit komt, dan doe je het jezelf natuurlijk een beetje aan. Het is niet nodig om te verliezen als je doet wat je normaal doet en niet vervalt in gekke fouten. Dat is een beetje het verhaal van de laatste tijd. Ook tegen Atlético, met twee eigen doelpunten. Dat is het probleem van Feyenoord: te veel fouten. Dan verlies je topduels."

Toch ging het niet alleen achterin mis. Ook aanvallend kon Feyenoord weinig uitrichten. "Dan ben je afhankelijk van de vorm van spelers. Slot probeerde het met Ivanusec, maar die hebben we nauwelijks gezien. Stengs haalde ook zijn normale niveau niet. Dan staat Gimenez ook meer geïsoleerd. In de tweede helft probeerden ze het met Minteh. Dan zie je dat iets meer opportunisme tegen dit PSV wel tot gevaar kan leiden. Ook niet tot heel grote kansen, maar er lag natuurlijk wel ruimte. Daar profiteerden ze niet van. Of in ieder geval te laat."

'Tweede plaats is ook een uitstekende prestatie'
Krabbendam stelt dat de titelstrijd met een achterstand van 10 punten al beslist is. Toch hoeft Feyenoord zich daar niet voor te schamen. "Als je gewoon kijkt waar Feyenoord vandaan komt en waar het nu staat, dan is tweede worden ook gewoon een uitstekende prestatie. PSV heeft aanvallend veel meer kwaliteit, maar heeft die kwaliteit ook kunnen kopen. Feyenoord heeft het ook geprobeerd met Lang, Lozano, et cetera, maar gooide heel snel de hoorn erop toen ze hoorden wat de salarissen waren."

"Feyenoord moet het in andere dingen zoeken. Dan ben je dus veel meer afhankelijk van vorm. Feyenoord moet gewoon goed spelen om zulke wedstrijden te kunnen winnen. Als dan een paar spelers uit vorm zijn, wordt het heel lastig. Als Feyenoord tweede wordt, in de beker nog iets laat zien, en misschien ook wel in de Europa League, dan hebben ze een prima seizoen. Maar het blijft natuurlijk wel jammer. De laatste keer dat ze de titel prolongeerden was in 1962. Dat zit er nu weer niet in."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties