Bischop kritisch: "Dat zijn spelers die er al hadden moeten staan"

Feyenoord heeft een pijnlijke week achter de rug. De club werd uitgeschakeld in de Champions League en verloor na de nederlaag tegen PSV ook definitief het zicht op plek één. In FC Rijnmond werd met Sinclair Bischop en Robert Maaskant gezocht naar oorzaken voor de mindere fase waarin de Rotterdammers zich bevinden.

"Feyenoord is geweldig aan het seizoen begonnen, heeft indruk gemaakt in de Champions League", begon Bischop. "Maar als je kijkt naar de basis, zie je telkens maar één of twee nieuwe spelers. Er staat een geraamte met negen spelers van vorig seizoen. Dat had natuurlijk niet moeten gebeuren. Feyenoord heeft veel geld uitgegeven. Zerrouki, Ivanusec, Ueda, Lingr. Dat zijn spelers die er allemaal al hadden moeten staan. Dan was Feyenoord verder gekomen."

Of Feyenoord dan de fout in is gegaan op de transfermarkt? "Ik denk wel dat het spelers zijn die Feyenoord beter maken, maar op dit moment moet Feyenoord het nog voornamelijk hebben van de spelers die er vorig jaar al waren. Dat terwijl je ook de Champions League in ging. Die spelers hebben zich wel doorontwikkeld, vandaar dat Feyenoord ook makkelijker voetbalt. Maar als je naar het puntenaantal kijkt, komt Feyenoord gemiddeld op hetzelfde aantal als vorig jaar. Dit jaar is er alleen een ploeg die nog beter is."

Fouten bij de 0-1
Een van die spelers uit het elftal van vorig jaar, Geertruida, kreeg veel kritiek te verduren na zijn fout bij de openingstreffer van PSV. "Geertruida is een voorbeeld van een speler die de laatste jaren enorme stappen heeft gezet. Maar misschien is hij nu wel een beetje aan zijn plafond gekomen", stelt Bischop. "Misschien is hij ook toe aan een nieuwe omgeving, een nieuwe club, om daar weer andere stappen te maken. Je zag het ook bij Oranje: hij gaat nu dingen doen die misschien te veel zijn. Bij Oranje werd hij toen ook na één helft gewisseld."

Robert Maaskant nam het juist op voor de verdediger. "Ik maak me om Geertruida niet zo'n zorgen. Hij permitteerde zich hier iets te veel frivoliteit om uit een moeilijke situatie te komen. Natuurlijk moest hij het anders doen, maar als coach zou ik er geen moeite mee hebben dat hij voor een voetballende oplossing kiest. Het was aan de zijkant van het veld en nog een meter of 10 van de middenlijn. Daar kan je een keer balverlies lijden, dat hoeft niet direct een tegendoelpunt te worden."

Maaskant lette bij de eerste tegengoal juist meer op het verdedigen van Ramiz Zerrouki. "Hij kon die pass naar Saibari dichtlopen. In een kampioenswedstrijd waarin alles goed moet gaan, zet je dat sprintje net iets feller aan. Nu was hij meer vanaf zijn positie ernaartoe aan het lopen, waardoor die pass makkelijk gegeven kon worden. Dat heeft met venijn en scherpte te maken. Dan praat je echt over details."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties