Borst streng voor Geertruida: "Het was een blunder, een black-out"

Borst streng voor Geertruida: "Het was een blunder, een black-out"

Lutsharel Geertruida beleefde een zeer ongelukkig moment in de topper tussen Feyenoord en PSV. Op eigen helft probeerde de verdediger onder de druk uit te spelen met een trucje, een 'Zidane', maar hij leed daarmee balverlies waaruit de 0-1 viel. Hugo Borst verbaasde zich over het moment.

"Zo'n beweging mag op een pleintje, tijdens een training en een enkeling is geoorloofd die truc in een echte wedstrijd functioneel te gebruiken. Maar nooit op eigen helft of in de verdediging. En het verdient aanbeveling als je een oogstrelende techniek hebt", schreef Borst in zijn column in het Algemeen Dagblad. "Geertruida deed het op eigen helft. Hij is bepaald geen Zinédine Zidane. Hij is de laatste weken ook uit vorm. Het liep gruwelijk af. PSV'ers gingen er na de mislukte truc vandoor en maakten zeven seconden later 0-1."

In zijn column sprak Borst zijn verbazing uit. "De vraag is: waarom deed Geertruida dit in vredesnaam? Hij is geen opschepper, die jongen kent zijn tekortkomingen heus wel. Voetbal een spel van fouten? Het was erger. Het was een blunder, een black-out. Een heel dure. 'Zidane' kost Feyenoord de landstitel, maar nu zet ik hem wel zeer zwaar aan."

Lees meer over
Lutsharel Geertruida
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties