"Het is natuurlijk niet de speler waar Slot om vroeg"

In een maand vol topwedstrijden in de competitie, KNVB Beker en Europa League, maar ook met de slotfase van de winterse transferwindow is er genoeg te bespreken rondom Feyenoord. Voordat het vizier gericht kan worden op de ontmoeting met AZ, is eerst het gelijke spel tegen FC Twente nog onderwerp van gesprek. Ook de transfertarget Luciano Rodríguez komt uitgebreid aan bod.

"Er is nog altijd concurrentie van Benfica", begint Martijn Krabbendam in het programma Voetbalpraat. Toch schat de clubwatcher de onderhandelingen wel optimistisch in. Rodríguez heeft zelf al een principeakkoord bereikt met Feyenoord. "En dan heb je nog dat gehannes over hoeveel miljoen je betaalt voor welk procent van de transferrechten. Daar zijn ze nu mee bezig, maar je hebt ook te maken met tijdsverschil. Maar het is natuurlijk niet de speler waar Slot om vroeg."

Aan tafel stelt men vooral de vraag welke impact Rodríguez dit seizoen kan gaan maken bij Feyenoord? Krabbendam denkt dat de Uruguayaan vooral voor de langere termijn gehaald zal worden. "Hij is niet voor nu. Deze speler komt en dan moet hij nog wennen en wachten op zijn werkvergunning. Dan moet hij zich aanpassen aan de manier van spelen, trainen en de cultuur in Nederland. Dus je bent sowieso maanden verder. Het is echt een aankoop voor maanden verder, dat vind ik ook gek. PSV gaat nu voor Driouech, maar dat was voor Feyenoord natuurlijk ook een optie geweest als ze direct iets willen. Zij kiezen toch weer voor de toekomst en dat zal ongetwijfeld ook met geld te maken hebben."

FC Twente
De mannen aan tafel zijn het eens dat de eerste helft van afgelopen weekend erg matig was, maar dat er in de tweede helft gewoon goed voetbal werd gespeeld. Toch wordt het afgekeurde doelpunt van Vlap in het bijzonder uitgelicht. Want hoe konden twee spelers zo vrij achter de verdediging vandaan lopen? "Het gaat er ook om dat er toch een nieuwe speler staat met Van den Belt. Ze spelen ook met een bepaald risico, want Geertruida loopt natuurlijk op alle posities aan de rechterkant, dan sta je een keer net even verkeerd. Hancko wil eigenlijk doordekken, maar besefte dat hij de laatste man was, dus deed nog een stapje terug. Dan komt er net de ruimte die je niet wil weggeven."

Santiago Gimenez
De spits van Feyenoord miste afgelopen zondag een penalty en Perez vond het opvallend dat de trainer van Feyenoord zo luchtig deed over de gemiste kansen. "Arne Slot vind ik echt een trainer waarmee we blij moeten zijn dat hij in Nederland actief is en dat hij niet weggaat. Maar in dat interview vond ik het wel verrassend dat hij zo niet kritisch was op zijn spits. Dat hij eigenlijk zegt dat het oké is. Het bestaat eigenlijk niet veel dat een trainer zegt 'we vergeven het je, het geeft helemaal niks'. Het verbaast mij wel dat een trainer zo nadrukkelijk meeging in hoe het publiek stemde."

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties