Driessen verklaart kritiek: ''Dan gaat dat mij allemaal net te ver"

Driessen verklaart kritiek: ''Dan gaat dat mij allemaal net te ver"

Van zowel supporters als de media krijgt Arne Slot na het gelijkspel tegen FC Twente behoorlijk wat kritiek. Zo werden keuzes in zijn opstelling niet begrepen en schoten de woorden van de trainer over het goede spel en de mooie aanvallen ook in het verkeerde keelgat. Valentijn Driessen was aanwezig op de persconferentie en kon het niet eens worden met Slot. De analist legt in een logisch verhaal uit waarom hij kritisch is.

"Het was gewoon heel erg slecht", oordeelt Driessen stellig in de podcast van De Telegraaf. "En als een trainer dan na afloop van alles en nog wat vertelt, waaronder dat hij het wel goed vond en dat hij goede aanvallen heeft gezien. Hij nam zichzelf weinig kwalijk, ook niet in de opstelling en benadering van de wedstrijd. Dan gaat dat mij allemaal net te ver."

De journalist vervolgt zijn verhaal met het feit dat hij vindt dat Slot zich te makkelijk achter dingen verschuilt, bijvoorbeeld achter Gimenez die de kansen niet afmaakt. "Op het middenveld zet hij Van den Belt, die heeft dat niveau niet en hoort niet in Feyenoord 1 thuis. Dat bewees hij ook een uur lang. Ik neem aan dat hij voorlopig niet voetbalt, maar tegelijkertijd zit Zerrouki op de bank. Onze grote vriend Nieuwkoop vond ik een geweldige vondst tegen PSV, maar je speelt nu tegen Vlap en Smal. Daar heb je Nieuwkoop niet voor nodig en hij bakte er dus ook helemaal niets van. Daar heb je gewoon buitenspelers nodig. Dat zijn allemaal dingen waar overheen werd gepraat. Als je maar door blijft praten, komt niemand er tussendoor."

"Hij legt het iedere keer maar bij die flanken neer en dat is natuurlijk ook logisch om vanaf die flanken het spel te maken, maar je moet veel meer vanaf het middenveld het spel proberen te maken." Ook de beredenering op de vraag waarom Slot koos voor Van den Belt begreep Driessen niet. "Hij heeft een aantal wedstrijden met Timber op tien gespeeld, maar nu wilde hij Timber en Wieffer niet uit elkaar halen. Je speelt tegen FC Twente zonder spits en zonder enige diepgang, dus er was veel meer uit te halen. Als je dan hoort 'veel kansen en goed aanvalsspel', daar moet je niet mee aankomen."


Toch wil Driessen wel benadrukken dat hij Slot een hele goede trainer vindt, maar hij gewoon moet stoppen met het verzinnen van excuusjes. "Ik vind het een geweldige trainer en hij laat ploegen geweldig voetballen. Spelers laat hij beter voetballen. Dus alle complimenten, maar je hoopt dan ook wel op een beetje een realistisch beeld. Heel vaak heb ik dezelfde wedstrijd gezien als Arne Slot, maar de laatste tijd niet."

Penalty
Terwijl Feyenoord tegen PSV geluk had met een penalty die niet werd gegeven, ontvingen de Rotterdammers zondag juist een dubieuze penalty. "Deze penalty was toch ook weer een topclub penalty", begint Mike Verweij. Ook Driessen begreep niet dat de bal op de stip werd gelegd. "Dit was echt geen penalty. Na afloop wist ook niemand waar die penalty eigenlijk voor gegeven was, voor die eerste of tweede duw? Ze waren allebei niet penaltywaardig en tegen PSV was natuurlijk wel een penalty. Een voordeel: van Slot zijn gezeur over die scheidsrechters zijn we vanaf. Hij krijgt gewoon alles mee."

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties